Tidligt søndag morgen fandt politiet liget af den 72-årige Kari Nygaard, der var død under mistænkelige omstændigheder i sit rækkehus i Munkebo på Fyn. Tre teenagere er siden blevet anholdt og sigtet for drabet.
Tidligt søndag morgen fandt politiet liget af den 72-årige Kari Nygaard, der var død under mistænkelige omstændigheder i sit rækkehus i Munkebo på Fyn. Tre teenagere er siden blevet anholdt og sigtet for drabet. Foto: JOHNNY WICHMANN

12-årig søster til tiltalt i kølledrab fra Munkebo bekræfter grædende broderens drabsmotiv.

Det er rigtig nok, at den 72-årige pensionist Kari Nygaard rørte en 12-årig pige i skridtet, kort før han blev banket ihjel af to teenagere med blandt andet en golfkølle i marts.

Det har søsteren til den i dag 17-årige ON netop fortalt i retten i Odense, hvor retssagen om det makabre Munkebo-drab kører på anden dag.

Munkebo drab for retten

ON er sammen med sin i dag 19-årige kammerat JP tiltalt for legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter, da de en aften i marts bankede den 72-årige Kari Nygaard så voldsomt, så han omkom af sine skader.

Deres nu 16-årige kammerat JN er tiltalt for medvirken, da han holdt vagt uden for den beskyttede pensionistbolig, mens det makabre overfald, der indbefattede en golfkølle, fandt sted.

ON har tidligere forklaret, at de tre drenge opsøgte den 72-årige pensionist, fordi han angiveligt skulle have rørt hans 12-årige søster i skridtet.

Det har søsteren, der rystende og grædende sidder i vidneskranken, netop bekræftet.

Hvordan rørte Kari ved dig?, ville anklager Jane Gade vide.

- Kun med den ene hånd, hviskede den lille pige, der har hjælp af en tolk. Hun og hendes bror ON har polsk baggrund.

- Hvor startede han?, spurgte anklageren.

- Ved skridtet, svarede pigen lavmeldt, mens hun grædende gav udtryk for, at hun ikke havde lyst til at gå i detaljer med episoden.

- Hvad tænkte du?, spurgte anklageren.

- Jeg blev bange. Jeg troede, at jeg ikke kunne komme ud, svarede den 12-årige søster, der den dag i marts befandt sig hos den 72-årige, da hun havde glemt sine nøgler tidligere på dagen.

Den 12-årige søster afgiver nu forklaring om den golfkølle, de tre teenagedrenge tog med hen til Kari Nygaard den skæbnesvangre aften i marts. Det kan vise sig at få afgørende betydning, da både JP og ON nægter sig skyldige i  at forårsage Kari Nygaards død.

BT er til stede i retten og følger sagen...

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.