Kendt kostskole tilkaldte specialist efter muligt overgreb. Pigens familie gik til politiet.

Ledelsen på Herlufsholm Skole har i flere dage kendt til en sag om et seksuelt overgreb på en pige i 8. klasse, men besluttede ikke at gå til politiet.

Sagen kom frem efter sengetid mandag aften, oplyser rektor Flemming Zachariasen fredag i en orientering på den prestigefyldte skoles hjemmeside.

Tirsdag morgen samledes ledelsen for at se på sagen, mens pigen blev indlagt på skolens sygehus.

I stedet for at gå til politiet med sagen valgte Herlufsholm at tilkalde en ekstern specialist i seksuelle krænkelser og mediation.

Specialisten talte både med pigen, hendes forældre og med den dreng, der skal have begået overgrebet, fremgår det af rektors orientering.

Torsdag anmeldte pigens familie sagen til politiet. Og betjentene rykkede ud for at anholde drengen, der går i 9. klasse.

- Vi er alle - elever og medarbejdere - dybt berørte af situationen, skriver rektor Flemming Zachariasen i sin orientering.

Anmeldelsen efterforskes af lokalpolitiet i Næstved. Politiet besluttede at fortælle om anmeldelsen af voldtægten i en pressemeddelelse torsdag aften.

Herlufsholm Skole og Gods er mere end 450 år gammel og blev grundlagt af admiral Herluf Trolle og hans hustru Birgitte Gøye.

Skolen er i dag Danmarks største kostskole og tilbyder foruden enhedsskolen fra 6. klasse til 3.g også en international grundskole og den internationale studentereksamen IB.

Skolen har cirka 645 elever, hvoraf de 287 er kostelever.