Tre hovedmænd kendt skyldige - risikerer 15 års fængsel. Halve mulddyr, kål og romer-salat. Det var ikke aftenens menu, der blev drøftet, når de libanesiske narko-gangstere snakkede i telefon - men kokain i enorme mængder.

 • Eks-politiker fik verbale tæsk

  I aftes kendte et nævningeting i Østre Landsret syv libanesere, en brasilianer og en algierer skyldige i indsmugling og handel med op mod 20 kilo kokain.

  Brødrene Nasser og Tarek El-Douaidi, 31 og 26 år, blev sammen med den tidligere PLO-mand og artilleri-officer Abdullah Mahmoud Ayub dømt som bagmænd i narko-ligaen, der smuglede kokainen fra Brasilien til Danmark. Banden betalte ca. 240.000 kr. for et kilo ufortyndet kokain, som på gaden i Danmark er omkring en million værd.

  De tre hovedmænd risikerer i dag at blive idømt op til 15 års fængsel og udvisning af Danmark for bestandigt. En 32-årig algierer blev frifundet for narko-anklagen og kun dømt for hæleri af en stjålet Mercedes.

  Abdullah Ayub stod også bag organiseret menneskesmugling til Danmark og fabrikation af falske pas, der både blev brugt til smugling af kokain og illegale indvandrere. Flere af passene blev fundet hos terror-mistænkte islamister i Tyskland.

  Libaneseren, der kom til Danmark som flygtning i 1991, blev også dømt for at have bestilt 12.000 falske HT klippekort i Bulgarien til 1,1 mio. kr. Abdullah Ayub drev sin indbringende multi-kriminelle forretning fra familiens lejlighed i Kokkedal, hvor han bor med sin kone og seks børn i alderen fem til 24 år.

  Hans ældste søn, Khaled Ayub, blev dømt for 1,7 kilo kokain og for at stå bag trusler i arresten i Helsingør mod en 20-årig kvinde fra Aabenraa, som var kurér for narko-banden.

  I Østre Landsret fortalte kvinden grædende, hvordan hun måtte stå seksuelt til rådighed for Abdullah Ayub, når hun kom til København efter kokain.

  Det var brødrene Nasser og Tarek El-Douaidi, der med base på Tareks autoværksted på Åbrinken i Hillerød styrede indsmuglingen af kokain. Da politiet slog til blev der fundet 1,7 kilo kokain i en gammel bildør og 400.000 kr. i pengeskabet.

  Nasser, der var illegalt i Danmark, blev dømt for indsmugling af 18,5 kilo kokain. Hans bror Tarek, der har asyl, fordi han er eks-medlem af terror-organisationen Hizbollah i Libanon, blev dømt for 11,5 kilo. Brødrene stod bag forsøg på endnu tre kilo kokain, sagde nævningetinget.

  Abdullah Ayub sad som grossisten, der fik kokain af brødrene og solgte den videre. Han blev dømt for 7,4 kilo kokain, forsøg på endnu 2,5 kilo - og nævningerne bad i går om også at få mulighed for at dømme ham for endnu et forsøg på 3,5 kilo kokain, når sagen fortsætter i dag.

  Kokainen blev bl.a. andet solgt til Fouad Otour, 30, der turede rundt på diskotekerne i Åbenrå, hvor han holdt et mindre harem af kokain-sniffende danske piger.

  En ven til brødrene El-Douaidi, den 29-årige Wissam Hillani, kom til Danmark som asyl-ansøger i januar 2001. Han er også tidligere medlem af terror-organisationen Hizbollah og forsvandt i perioder sporløst fra asyl-centrene.

  Han var i Brasilien for at hente kokain, slog retten fast i går og dømte ham for smugling af 9,5 kilo kokain. Retssagen, der har kørt i 30 dage, har undervejs været dramatisk: En arabisk tolk blev bortvist på mistanke om fusk med oversættelsen.

  Et vidne blev truet på livet i retten af Nasser El-Douaidi. Flere politifolk er blevet chikaneret af de tiltalte. Bagmændene fik smuglet mobil-telefoner ind i cellerne under varetægten, men politiet fandt ud af det og aflyttede dem.
 • SMS

  Hitter på Facebook

  Mere fra Få første måned for 9 kr.