Eksperter fortsætter søndag med at undersøge broen, der lørdag aften omkring klokken 21.30 styrtede sammen over Helsingørmotorvejen.

Broen var under opførelse mellem afkørsel 13 og 14, og motorvejen blev øjeblikkeligt spærret i begge retninger.

Klik her og se flere billeder hos Localeyes.dk

Søndag morgen oplyser Vejdirektoratet, der sammen med Nordsjællands Politi og en række teknikere står for de nærmere undersøgelser af sammenstyrtningen, at det fortsat kan komme til at tage lang tid, før der igen åbnes for trafik. Det skyldes, at ingeniører og teknikere skal forsøge at finde ud af, hvordan kollapset kunne ske, før oprydningsarbejdet kan gå i gang.

»Hele situationen er rimelig stabil, fordi motorvejen er spærret i begge retninger. Og det vil den være, så længe man er i gang med at rydde op, men også så længe, man ikke ved, hvad der skete med broen. Alt det bliver vi forhåbentlig klogere på i løbet af dagen,« siger Anders Bach Sørensen, vagthavende ved Vejrdirektoratets Trafikinformationscenter.

Se billederne: Bro kollapset over Helsingørmotorvejen

Han fortæller, at Vejdirektoratet har opstillet tavler, ledelys og kegler, så trafikanterne i god tid kan finde alternative ruter, og trafikken bliver således automatisk ledt fra motorvejen.

 

Hvor lang tid, det vil tage at rydde op og etablere en normal gennemkørsel, er der endnu ingen præcise bud på - hverken fra Vejdirektoratet eller politiet.

»Ligesom politiet afventer vi, at fagfolk på stedet tager den vurdering,« siger Anders Bach Sørensen.

Video: Sådan ser Helsingør-motorvej ud søndag morgen

 

Vejdirektoratet anbefaler trafikanter at holde sig orienteret via direktoratets hjemmeside, medier og trafikradioen.

En række håndværkere arbejdede på broen, da sammenstyrtningen skete, men ingen er kommet til skade.

 

Se også videoen: Sammenstyrtet bro skabte køer på motorvej

 

SMS

Hitter på Facebook