Bent Isager-Nielsen siger, at opklaringen af mordsager sker langsommere end tidligere, men det er ikke ensbetydende med, at gerningsmanden undgår straf.
Bent Isager-Nielsen siger, at opklaringen af mordsager sker langsommere end tidligere, men det er ikke ensbetydende med, at gerningsmanden undgår straf. Foto: Kenneth Havgaard
Ny kriminalitet: Drabssagerne er blevet langt mere komplekse, siger tidligere drabschef for Rejseholdet.

At fem af 29 drabssager ikke er opklaret inden årets udgang i 2012, siger intet om, hvor mange drab der reelt bliver opklaret, siger Bent Isager-Nielsen, der er forhenværende chef for Rejseholdets drabssektion, hvor han i over 20 år har beskæftiget sig med opklaring af Danmarks mest alvorlige forbrydelser.

- Vi har et andet kriminalitetsbillede i dag. Til forskel fra de forrige årtier er det i dag ikke længere så ofte naboens søn, der er morderen, og det er ikke længere så tit, at hr. og fru Danmark kommer med oplysninger om, hvem gerningsmanden er, siger Bent Isager-Nielsen, der i dag er efterforskningschef ved Københavns Vestegns Politi.

- Vi lever på godt og ondt i en global landsby, og vi har fået nogle andre aktører ind. Hvis forbryderne ikke bevæger sig i lokalområdet, får vi ikke den hurtige opklaring. De kriminelle vinder ofte første halvleg i dag, men det betyder ikke, at de vinder kampen, siger Bent Isager-Nielsen.

- Opklaringen kommer noget senere på grund af vores investering i nye metoder. I dag kommer opklaringen i højere grad ved hjælp af dna osv., og for politiet handler det om hele tiden at følge udviklingen, siger han.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.