Børn skal skal have bedre beskyttelse mod voksnes upassende kontaktforsøg på netfællesskabet Arto.

Det lover direktør og medejer Morten Borg, efter en desperat mor fra København tidligere på ugen opdagede, at en 38-årig mand havde henvendt sig til hendes 14-årige datter.

- Heej, har du lyst til at skrive sammen, stod der i pigens indboks.

Da både politiet og Arto havde afvist at gribe ind, og manden selv havde kaldt Christel Ravn for 'kælling' og hånligt forklaret, at politiet aldrig ville gøre noget, offentliggjorde hun selv kontaktforsøget og den 38-åriges billede på Facebook.

I skrivende stund er billedet delt 12.892 gange.- Vi holder et møde på mandag, hvor vi får på plads, hvordan vi rent praktisk kan øge sikkerheden. Jeg vil tro, vi kan ændre indstillingerne på Arto til næste fredag, siger Arto-direktør Morten Borg til BT.

Han lover, at sikkerhedsindstillingerne vil blive ændret, så et barn under 18 år fremover aktivt skal vælge muligheden til, hvis en ældre person skal have lov at kontakte dem.

- Vi skal lige finde ud af, hvor grænserne skal ligge, men ja, det kan du godt sige, at jeg lover, siger Morten Borg til BT.

Arto-direktøren undskylder samtidig, at en frivillig administrator fra børnenes netfællesskab truede Christel Ravn med politianmeldelse, fordi hun satte Arto i forbindelse med den 38-åriges kontaktforsøg.- Jeg må på det kraftigste tage afstand fra den udlægning. Arto kunne aldrig drømme om at hverken at modarbejde eller politianmelde nogen, der forsøger at øge børns sikkerhed på nettet. Derfor har vi også opsagt samarbejdet med den pågældende person, siger Morten Borg.

Han vil dog ikke udelukke voksne fra Arto, da han mener, at for eksempel forældre og pædagoger har ret til at færdes i netfællesskabet. Også selvom Arto er markedsført til børn.

Da BT ringer og fortæller Christel Ravn, at hendes appel om øget sikkerhed har hjulpet, får hun en tydelig klump i halsen.

- Det betyder så meget for mig. Nu kan jeg gå ind og sige til min datter, at det rent faktisk nyttede, at hun gik ind til mig og fortalte om manden, siger Christel Ravn.

- Det var jo det, jeg ville. Det var ikke for at gå efter ham, det var jo for at der skulle ske en ændring, siger hun.

BT har talt med den 38-årige mand, som skrev til Christel Ravns datter. Han afviser kategorisk at være pædofil og fortæller, at han holder af at tale med folk i alle aldre.

- Det er bare hyggesnak, siger han.

Men han må også indrømme, at han i flere tilfælde har fået telefonnumre af børn, som han efterfølgende har sms'et med.

- Jeg har aldrig gjort noget ulovligt. Der er helt uskyldigt, siger han til BTChristel Ravn advarer mod selvtægt, men den 38-årige føler sig så utryg, at han ikke tør gå udenfor en dør.