Lisbeth Kristensen er mor til Malene, en af eleverne fra den kæntrede dragebåd.
Lisbeth Kristensen er mor til Malene, en af eleverne fra den kæntrede dragebåd. Foto: Nils Meilvang

Lisbeth Kristensen, hvis datter ikke kunne svømme og ikke ville ud i den dragebåd, der endte med at kæntre og koste en lærer livet, er skuffet over den endelige dom, der faldt fredag formiddag.

Lisbeth Kristensen har fulgt retssagen mod Lundby Efterskole og forstanderen Truels Truelsen tæt siden start. Hendes datter, Malene Thomsen, var med i den dragebåd, der den 11. februar 2011 kæntrede i det iskolde vand. Syv elever måtte genoplives og en lærer afgik ved døden. Flere af eleverne lever i dag med mén i større eller mindre grad. 

- Nu må jeg hjem og tænke over det. Jeg er måske lidt skuffet, men det er jo fordi, jeg har så mange følelser i klemme i forhold til Malene, men det kan jeg jo ikke rigtig bruge til noget, siger Lisbeth Kristensen efter domsafsigelsen. 

Retssagen, der har kørt siden januar, endte med 60 dages betinget fængsel og 25 dagbøder af 10.000 kroner til efterskolen. Hverken skolen eller forstander Truels Truelsen blev dømt for uagtsomt manddrab. 

- Nu har de fået dom, og nu må vi videre og få det bedste ud af det, men umiddelbart er jeg skuffet, lyder det fra Lisbeth Kristensen foran retten.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.