Kitty Andersen, der er mor til Lasse Aadal Jensen, er lettet over dommen, selvom hun ikke kalder det et endeligt punktum.
Kitty Andersen, der er mor til Lasse Aadal Jensen, er lettet over dommen, selvom hun ikke kalder det et endeligt punktum. Foto: Nils Meilvang

Lasse Aadal Jensens mor, Kitty Andersen, tror ikke, hun har siddet i en retssal for sidste gang, selvom forstanderen på hendes søns tidligere efterskole nu er blevet dømt

Lasse Aadal Jensen var en af de elever på Lundby Efterskole, der blev mest skadet af tiden i det kolde vand i Præstø Fjord den 11. februar 2011. Han har i dag ikke noget sprog og skal have mad gennem en sonde.

Se klippet: Far til Præstø-elev: Nu kan vi komme videre

Da 13 elever og to lærere fra Lundby Efterskole bevægede sig ud på Præstø Fjord den 11. februar 2011, gik det grueligt galt. Dragebåden kæntrede, og eleverne var ikke iført det korrekte sikkerhedsudstyr. Syv af dem, heriblandt Lasse, blev erklæret klinisk døde med hjertestop, men blev efterfølgende genoplivet.

Fredag blev forstanderen på efterskolen idømt 60 dages betinget fængsel og forbud mod at have maritime aktiviteter med unge under 18 år. Skolen har fået en bøde på 250.000 kroner.

Se klippet: Anklager fik ikke alle ønsker opfyldt

- Det er meget tilfredsstillende, at man som forstander ikke kan slippe for ansvar, selvom man ikke er til stede, siger Kitty Andersen til bt.dk efter domsafsigelsen.

- Jeg var virkelig sådan ‘yes’, siger hun om tidspunktet hvor dommen blev afsagt, tydelig berørt af sagen.

- Men jeg siger altid, at for os er det ikke et punktum. Lasse er jo skadet, som han er. Det en milepæl - så er det kapitel lukket - og man kan komme videre herfra. Men det har taget hårdere på os alle sammen, end vi havde drømt om, siger hun.

Kitty Andersen er spændt på, hvad forsvareren finder ud af med sin klient, i de 14 dages betænkningstid som de har til at anke dommmen. 

- Der kommer nok en ankesag. Om et år så skal vi til det igen. Det er vi forberedt på, siger Lasses mor.

Det har ikke været nemt for Kitty Andersen og hendes familie efter den tragiske ulykke for snart to år siden. Lasse blev svært hjerneskadet og har i dag mange mén, som han og hans familie nok skal leve med resten af deres liv.

- Det er små skridt, men det bliver jo aldrig som førhen. Han har en hjerneskade, der har ramt hans kognitive funktioner. Det betyder, at han hurtigt glemmer. Han har ikke fuld balance, han går med benskinne, og han vil f.eks. ikke kunne spille fodbold. Han har en arm, der får botox, for ikke at sidde heroppe, siger hun og trækker sin ene hånd op til skulderen.

- Så han har mange skader. Men det går fremad. Der er kommet et par enkelte ord, ikke spontant, men de kommer. De kommer ved træning - og det er langt for os.

Lasse Aadal Jensen er fortsat på genoptræningscentret i Virum, men det slutter, når han fylder 18 i marts. Hvor han så skal hen, ved forældrene endnu ikke.

- Så skal vi jo til at tage nye kampe med systemet, som hun siger.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.