- Elskede søn!!! Jeg vil altid bære dig i mit hjerte, skrev Jonathan Taboryskis mor søndag formiddag på den Facebook-mindeside, hvor tusinder allerede har tilkendegivet deres sorg og medfølelse efter drabet på hendes søn fredag aften. 

Den 
Jonathan
blev fredag aften skudt af en endnu ukendt gerningsmand, da han sammen med en flok unge mænd forlod et pizzeria ved Høje Gladsaxe Centret udenfor København. 

Mindst 10 kugler blev sendt afsted mod flokken af unge mænd, og Jonathan Taboryski blev ramt i skulderen og hovedet. Kammeraterne bragte ham til Rigshospitalet, mens senere på aftenen stod det klart, at hans liv ikke kunne reddes.

En 21-årig blev også såret under skuddramaet, men er meldt udenfor livsfare.

Drab i Høje Gladsaxe

gladsaxe


Politiet står nu med sag om drab og drabsforsøg - men ingen så, hvem der skød. Det mest konkrete, der er, at gå efter, er den hvide Ford Ka, gerningsmanden ankom i. Den blev tidligere på aftenen stjålet i Kokkedal og blev efter drabet fundet brændt i Københavns nordvestkvarter.

For familien, der aldrig får deres dreng tilbage, er en afklaring og en smule retfærdighed et spinkelt ønske. Og det har fået moderen til at udtrykke en gribende appel:

- Til jer der gjorde dette: Meld jer selv! Kan I leve videre med et mord på samvittigheden? Hvad vil Gud eller Allah ikke sige? Meld jer, udstå jeres straf og få tilgivelse hos Gud, bønfalder hun og konstaterer: 

- Men min dejlige Jonathan kommer aldrig tilbage til mig!

Efterforskningsleder Charlotte Skovby fra Københavns Vestegns Politi vil ikke kommentere, om sagen har rod i en konflikt mellem bandegrupperinger i området. Men Gladsaxes viceborgmester, Trine Græse (A), meldte anderledes klart ud i går:

- Der er tale om et internt opgør mellem kriminelle grupper i hovedstadsområdet, konkluderede hun og understregede, at 'almindelige borgere derfor ikke er mål for konfrontationerne'.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.