Fredag formiddag erkendte en 26-årig mor fra Aarhus, at hun slog sin 4-årige søn ihjel. Praktiserende psykiater Richardt Thomas Lionheart fortæller, at det er en meget atypisk sag.

I skrivende stund er der ikke meget information i den tragiske sag, hvor den unge mor IGS har indrømmet, at hun har kvalt sin lille søn. Richardt Thomas Lionheart fortæller til BT, at det er en speciel sag, da det er meget sjældent, at en mor tager livet af sit barn.

»I det hele taget er der flere mænd, der slår ihjel og begår vold end kvinder. Der har mænd større tendens til at vende aggressioner og frustrationer udad,« lyder vurderingen fra den praktiserende psykiater, der umiddelbart har svært ved at se, at en mor dræber sit barn alene, fordi hun er 'træt af det'.

»En mor slår ikke sit barn ihjel. Alle instinkter taler for det modsatte. Umiddelbart tænker man, at der skal være et voldsomt raseri, når man dræber en fire årig dreng. Det giver ingen mening, så skal det være, hvis hun er mentalt forstyrret,« siger han.

Men ikke desto mindre ser det ud til, at netop det er årsagen. Grundlovsforhøret skete for lukkede døre, men anklageren fik lov af retten til at læse en passage af kvindens forklaring op, hvor det lød, at den 26-årige IGS sad om natten og lagde en pude over sin søns hoved og kvalte ham. Hun fortalte også, at hun slog sønnen ihjel, fordi hun ikke magtede ham og ikke vidste, hvordan hun fremover skulle sørge for, at sønnen fik et godt liv.

Richardt Thomas Lionheart fortæller, at når fædre dræber deres børn skyldes det, at der oftest ligger en konflikt bag med moren til barnet - eksempelvis en skilsmisse. Og han mener også, at der må være mere bag end bare, at moren frygter for at sønnen ikke får et godt liv.

»Myndighederne må se på, hvad der ellers sker i hendes liv. Er der en kæreste, der lige er gået fra hende? Føler hun sig fuldstændigt fortabt, elendig og vred?. Det virker som om, at der er en vrede i hende«

Det er disse spørgsmål, som forhåbentligt bliver besvaret i retten i Aarhus.

Belastende for klient
»Min klient ønsker ikke at afgive forklaring for åbne døre, det er for belastende for hende,« sagde Henrik Fibiger Hansen, da han argumenterede for dørlukningen. Det indvilligede dommeren i.

IGS meldte sig selv til myndighederne torsdag middag på Odense Politigård.

»Hun sagde, at hun nok var efterlyst. Derefter blev hun anholdt og kørt til Aarhus. Hun havde taget toget i retning mod København, men hendes planlagte rejsemål er jeg ikke bekendt med. Det kan hun faktisk heller ikke selv fortælle. Hun var bare taget med toget. Måske kørte hun bare for at komme væk,« sagde vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen fra Fyns Politi torsdag.

Han tilføjede, at drabet nærmest virkede motivløst.