Tobias’ mor, Mona Nissen Thomsen, fastholder, at hun er uskyldig i månedlang mishandling af sønnen Tobias. Hun er blevet idømt fire års fængsel for mishandlingen, der slog den lille dreng ihjel. Hun har dog erkendt, at hun så passivt til, da hendes kæreste mishandlede Tobias.
Tobias’ mor, Mona Nissen Thomsen, fastholder, at hun er uskyldig i månedlang mishandling af sønnen Tobias. Hun er blevet idømt fire års fængsel for mishandlingen, der slog den lille dreng ihjel. Hun har dog erkendt, at hun så passivt til, da hendes kæreste mishandlede Tobias. Foto: Privatfoto

Mor til 15 måneder gamle Tobias, der blev mishandlet til døde, ændrede sin forklaring i Landsretten.

Af det to måneder korte parforhold, der endte med at koste hendes 15 måneder gamle søn livet, tilbragte hun reelt kun en måned sammen med den otte år ældre kæreste.

Sådan lød forklaringen tirsdag i Landsretten fra Mona Nissen Thomsen, der i juli måned blev idømt fire års fængsel for at have mishandlet sin lille søn Tobias til døde.

Dermed er der kommet helt nye oplysninger frem i den uhyggelig sag fra Øster Højst, hvor Monas kæreste René Würfel Jensen blev idømt otte års fængsel for at have banket livet ud af den lille dreng.

Mor og stedfar valgte begge at anke dommen, og tirsdag tog Landsretten hul på afhøringen af den 22-årige Mona Nissen Thomsen.

Læs hele livebloggen fra dagens retsmøde her

Her forklarede hun noget overraskende, at hun kun havde tilbragt sammenlagt en måned sammen med René Würfel Jensen ud af deres to måneder lange parforhold, og at hun ofte var alene med Tobias.

I byretten forklarede hun ellers, at den otte år ældre kæreste var hårdhændet og dagligt satte Tobias i ’skammekrogen’ 7-8 gange, men tirsdag sagde hun, at det langt fra var hver dag, at René så sin stedsøn, selv om parret boede sammen fra start.

- Hvorfor har du ikke forklaret i byretten, at du var væk fra René i omkring en måned?, ville anklager Anders Raagaard vide.

- Jeg var ikke i stand til at komme ud med alle de ting, jeg gerne ville i byretten. Det satte sig mentalt i hak, svarede den tiltalte mor, der beskrev retssagen i byretten som en meget voldsom oplevelse.

Den unge kvinde forklarede desuden, at hun kun i de allersidste dage inden Tobias' død overværede kæresten være voldsom mod hendes søn. Da anklageren stillede sig skeptisk over for det, forklarede hun, at de '7-8 gange dagligt' kun var nogle meget få dage og kun i slutningen af deres forhold.

Mona Nissen Thomsen erkender, at hun så passivt til, da kæresten udøvede vold mod hendes søn den 17. juli 2011, og at hun undlod at ringe 112, da Tobias var bevidstløs. Men hun vil nu frikendes for sammen med René at have misrøgtet og mishandlet drengen i månederne op til hans død.

Læs hele livebloggen fra dagens retsmøde her

Hendes advokat Gert Dyrn afviser dog, at hun har ændret forklaring med henblik på frikendelse.

- Det er snarere en ekstra oplysning end en ændring, siger Gert Dyrn.

Der falder dom i ankesagen 12. december.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.