Foto: Arkivfoto/Scanpix/Iris
En tragisk trafikulykke kostede torsdag aften den 26-årige Dan Fogtmann Pedersen livet, da han på Omme Landevej ved Filskov i Billund Kommune på cykel blev påkørt bagfra af en bil.

Ulykken skete lige ud for den unge mands hjem på en vejstrækning, som hans mor, Ulla Fogtmann, i 20 år har kæmpet for at få forbedret på grund af talrige grimme færdselsuheld. Torsdag var det hendes egen søn, der blev offer.

- Vi har rendt panden mod muren så mange gange, at vi næsten har opgivet. Vi magter ikke mere. Og nu er det endt med, at vi har mistet vores egen søn, siger Ulla Fogtmann.

Ulla Fogtmann har gennem årene gentagne gange forsøgt at råbe myndighederne op ved at udtale sig i navnlig JyskeVestkysten, men uden held.

I 2003 fortalte hun til avisen, hvordan hun fra sit køkken hørte et brag, da en 27-årig bilist blev dræbt ud for familiens hus. Og i april 2005 fortalte hun om det sjette trafikuheld på fire år. Dengang kørte en ung mand galt i sin bil lige ud for familiens hus.

Nu fortæller hun igen. Men denne gang kostede vejen hendes egen søn livet.

- Det er forfærdeligt, når ens barn afgår ved døden 100 meter fra, hvor man bor. Men pointen er, at der nu er to mennesker, der har mistet livet samme sted, og at det kunne være undgået, siger hun.

Problemet med vejen er ifølge Ulla Fogtmann, at den på en strækning på 10 kilometer er meget smal, og at der ikke er plads til cyklister i rabatten, samtidig med at vejen laver en blød kurve.

- Da vi flyttede ind i huset for 26 år siden, fik vi et brev om, at vejen ville blive udvidet med omkring 25 centimeter i hver side. Men det er aldrig sket. Man har så travlt med at nedbringe antal trafikdræbte ved, at vi skal sænke farten. Men hvad hjælper det, når vejene ikke er i orden?, siger hun.

Ulla Fogtmann og hendes mand var hjemme, da deres 26-årige søn forulykkede uden for deres hus torsdag aften.

- Min mand hørte nogen råbe derude, og han løb derop med en lommelygte, fordi vi er vant til, at der sker trafikulykker der. Men så så han, at det var vores egen cykel, der lå på vejen. Han løb tilbage for at hente mig, men det var for sent. Vores søn var dræbt på stedet, fortæller hun.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.