Salg af cannabisolie var en overtrædelse af narkoparagraf, fastslår Retten i Holbæk. Men straffen er mild.

Den 46-årige murer Claus "Moffe" Nielsen er ved Retten i Holbæk idømt halvandet års delvist betinget fængsel i sag om salg af cannabisolie.

Et år af straffen skal ikke afsones, hvis "Moffe" kan holde sig fra et begå ny kriminalitet.

Olien blev brugt som ingrediens i chokoladeknapper med det formål at virke som medicin til syge og smerteplagede mennesker.

Retsformand Peter Ahleson understreger, at "Moffe" og fire andre tiltalte har overtrådt straffelovens paragraf om salg af euforiserende stoffer, populært kaldet narkoparagraffen.

»Driften af Moffes (salgshjemmeside, red.) har været tilrettelagt professionelt og været velorganiseret. De strafbare aktiviteter er foregået over en længere periode,« lyder det fra retsformanden.

Fire andre er også dømt i sagen. Blandt dem "Moffes" hustru. De har alle fået betingede domme på mellem fem og seks måneders fængsel.

Under domsafsigelsen holdt Claus "Moffe" Nielsen om sin hustru, mens retsformanden læste op fra rettens afgørelse.

De kunne lytte til en retsformand, der også fremførte sagens formildende omstændigheder.

»På den anden side er der lagt vægt på det, de tiltalte oplyste om deres bevæggrunde og formål, og at de ikke har opnået en større fortjeneste,« lyder det fra retsformanden.

Og retten har set med milde øjne på sagen. I hvert fald mildere, end hvad anklager Lise Frandsen havde håbet på. Hun havde forlangt, at "Moffe" skulle straffes med tre års ubetinget fængsel.

»Jeg er lettet. Det er jeg sgu. Jeg er lettet over, at min kone ikke skal i fængsel, og jeg er lettet over, at de andre ikke skal i fængsel,« siger Claus "moffe" Nielsen torsdag efter dom ved Retten i Holbæk.

/ritzau/

Opdateres...

Andre læser også