Heller ikke anklagemyndigheden er helt tilfreds med den dom, byretten i slutningen af juni kom frem til i Mia-sagen.

Statsadvokaten i Viborg har således kontraanket dommen til den 38-årige Thomas Thomsen, som ved Retten i Aalborg blev idømt forvaring for drabet på den sygeplejerskestuderende Mia Skadhauge Stevn.

»Statsadvokaten har kontraanket til domfældelse i overensstemmelse med anklageskriftet og tilskærpelse,« lyder det således fra anklagemyndigheden både Ritzau og B.T. 

Det betyder konkret, at statsadvokaten ønsker Thomas Thomsen dømt for voldtægt og voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje, som det blev beskrevet i anklageskriftet. 

Ved Retten i Aalborg blev den 38-årige nordjyde kun dømt for voldtægtsforsøg, da man ikke fandt det bevist, at han havde forgrebet sig på Mia Skadhauge Stevn. 

Derudover blev han dømt for selve drabet og for usømmelig omgang med lig, og det kostede ham en forvaringsdom. 

Selv havde Thomas Thomsen fra retssagens start erkendt usømmelig omgang med lig. Men han nægtede de andre anklager.

Og derfor ankede han også med det samme den dom, som Retten i Aalborg nåede frem til 29. juni. Han vil frifindes for drabet og voldtægtsforsøget. Og have en noget lavere straf.

Derfor er anklagemyndighedens anke en såkaldt kontraanke.

Udover at Statsadvokaten ønsker nordjyden dømt for alle de forhold, han har været tiltalt for, går man også efter en 'tilskærpelse'.

Ved Retten i Aalborg gik anklagemyndigheden efter en dom på fængsel på livstid. Om det også er påstanden i Vestre Landsret, har ikke været muligt at få uddybet.

Kriminalredaktionens podcast 'På Fersk Gerning' gennemgår i flere afsnit drabet på den 22-årige Mia Skadhauge Stevn. Du kan høre podcasten her, eller hvor du plejer at høre podcast.