Onsdag aften blev to civilklædte betjente skudt, da de under en rutineopgave ville anholde en 25-årige mand klokken 22.50 onsdag aften på Christiania i København.

Anholdelsen forløb dog ikke helt som ventet. For den formodede gerningsmand, Mesa Hodzic, rev sig løs fra de to politibetjente ved Fredens Ark på Christiania og skød først den ene betjente i hovedet skød bagefter den anden betjent i benet, mens han forsøgte at flygte.

Det fremgår af anklagemyndighedens sigtelse, der blev læst op ved grundlovsforhøret. Her blev der nedlagt navneforbud mod ofrene i sagen, men ikke mod den sigtede.

Under grundlovsforhøret var den sigtede Mesa Hodzic ikke til stede. Hans tilstand er kritisk, efter at han selv blev skudt af PET's Aktionsstyrke torsdag morgen i Tårnby.

På vej væk fra gerningsstedet løb den sigtede Mesa Hodzic ifølge sigtelsen ind i en civil polsk mand, som han råbte »er du også fucking panser,« til, inden han skød ham i benet og flygtede fra stedet.

Siden blev Mesa Hodzic ikke set, før han torsdag morgen omkring klokken 06.45 blev råbt an ved Vinkelhuse i Tårnby, hvor han igen affyrede skud mod politiet. Politiet besvarede skyderiet, og de kunne kort efter anholde Mesa Hodzic.

Det blev oplyst ved grundlovsforhøret, at Mesa Hodzic er sigtet for tre drabsforsøg på manddrab, organiseret hashandel og ulovlig våbenbesiddelse. Samtidig kom det frem, at endnu en person er varetægtsfængslet i relation til skyderiet onasdag aften, men at der stadig er en mulig medgerningsmand på fri fod.

Beboere i området omkring Vinkelhuse fortæller til BT, at de jævnligt så Mesa Hodzic i området, fordi hans kæreste angiveligt skulle bo der. Ifølge BT's oplysninger er Mesa Hodzic identisk med en 25-årig mand med bosniske forældre, der tidligere har været anklaget for drabsforsøg.

Dengang blev en 21-årig mand overfaldet og stukket flere gange med en stor kniv. Han overlevede med nød og næppe efter at have været 'overhængende livsfare', som det fremgår af anklageskriftet i sagen.

Mesa Hodzic er blevet varetægtsfængslet.