Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Fundet af Emilie Mengs lig i en sø ved Borup mellem Ringsted og Køge på Sjælland har givet politiet helt nye muligheder for at gå målrettet til værks i den fortsatte efterforskning for at få opklaret sandheden om hendes mystiske død.

Blandt andet er et af politiets fokuspunkter nu at få undersøgt minutiøst, hvilke personer der på en eller anden måde har haft et forudgående kendskab til det forholdsvis øde område, som den 17-årige piges lig blev fundet i.

For nok ligger findestedet, hvor en hundelufter juleaftensdag gjorde det uhyggelige fund, så tæt på den sjællandske E20-motorvej og frakørsel 34, at gerningsmanden i en stresset situation blot kan have ledt efter et tilfældigt sted at skille sig af med Emilie. Men omvendt er det øde område også så velegnet til uset at gemme en pigekrop af vejen i, at lokaliteten måske kan have været et helt bevidst valg.

I hvert fald kan over hundrede faste gæster på den lokale campingplads Corona Camping, der ligger i den anden ende af den grusvej, hvor Emilies lig blev fundet, godt forberede sig på muligvis at blive kontaktet af efterforskerne fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

»Jeg har mandag formiddag snakket med politiet, som har bedt mig om at skaffe en liste over, hvem der har været gæster hos os de sidste par år. Så jeg må til at printe ud, hvad jeg har liggende i systemet med årstal, adresser, telefonnumre og lignende,« siger campingpladsens ejer Michael Farnø til BT.

Han fortæller, at området omkring Køge Å er spækket med mindre søer og vandløb - omkring 70 i alt - som er opstået som følge af tørvegravning under og lige efter Anden Verdenskrig.

»Så vidt jeg kan se på billederne, må hun være fundet i den anden ende af grusvejen Regnemarks Bakke, der fører hen til vores campingplads. Der står egentlig i den anden ende, at det er en privat vej, som man ikke må køre ned ad uden ærinde, men mange plejer at stoppe på parkeringspladsen for at lufte hund eller gå en tur. Nogle gps-systemer sender også folk den vej ned til os, men det er en meget bumlet vej, så det gør man vist kun en gang, for det er hårdt for bilens undervogn,« tilføjer han.

»For pigens familie og de nærmeste er det naturligvis under alle omstændigheder et kæmpe mareridt, at hun er død, men jeg håber virkelig, at gerningsmanden ikke viser sig at være én, som man kender. Det vil være virkelig ubehageligt. Men jeg vil sige det sådan, at det nok er mest sandsynligt, at vedkommende bare er kommet tilfældigt forbi. Søen er nem at komme til, hvis man lige vil smide noget af. Man kan faktisk gøre det oppe fra ringvejen. Og hvis man kommer en sen aften eller nat, så vælter det ikke ligefrem med biler. Så er det et øde område,« siger Michael Farnø.

Emilie Mengs lig blev fundet juleaftensdag af en hundelufter. Liget havde ifølge politiet ligget længe i søen. Retsmedicinske undersøgelser har efterfølgende slået fast, at der er tale om tale om den forsvundne gymnasiepige fra Korsør. Samtidig har politiet meldt ud, at der ligger en forbrydelse bag hendes død. De nærmere omstændigheder holder politiet dog endnu for sig selv, ligesom man ikke har oplyst karakteren af de effekter, der angiveligt er fundet sammen med pigens lig.

Både juledag og 2. juledag har politiets teknikere med hjælp fra blandt andet hunde, dykkere og Beredskabsstyrelsen forsøgt at finde yderligere spor til brug for efterforskningen nær det afspærrede findested.