Lyt til artiklen

Anklage-myndigheden fortæller, at tre af de fem tiltalte for tyveri af næsten 27 millioner fra Danske Banks pengecentral i Brabrand har afslørende dna-match

Danske Banks fordelingscentral i Brabrand med millioner af kroner blev nøje filmet udefra inden det store kup 27. december 2007.

Et kamera, forbundet med en trådløs sender optog aktiviteterne i og omkring centralen på Edwin Rahrs Vej. Udstyret blev holdt sammen af gråt gaffatape.

De simple men effektive detaljer er som taget ud af en Olsen Banden film. Men de indgår som en del af fremgangsmåden før og under virkelighedens omtalte tyveriet til 26,7 millioner kroner, skriver Århus Stiftidende.

Det fremgik af anklageren, politiadvokat Poul Gades forelæggelse tirsdag formiddag i retten i Århus. Her blev processen mod fem århusianske mænd i alderen 28 til 33 år skudt i gang.

- Der var placeret et kamera, forbundet med en trådløs sender, på den modsatte side af Edwin Rahrs Vej på toppen af en tre meter høj støj-afskærmning, sagde Poul Gade.

Den primitive men professionelle gennemførte video-overvågning skaffede tyvene et indgående kendskab til rutinerne i pengecentralen bag trådhegnet.

Læs mere nedenunder eller.. Læs hele historien fra Århus Stiftidende her

DNA-spor
Her er hvad der ifølge anklageren nøjagtigt skete på selve dagen:

Mens flere biler i centralen var ved at blive læsset til dagens penge-transporter, brasede en Toyota Hilux klokken 8.07 den 27. december 2007 ind og væltede hegnet omkring. Næsten samtidig bakkede tre mænd i en sølvgrå Audi RS4 fra naboejendommen Pava Rust hen til hegnet med hullet. De sprang ud af Audien, løb gennem hullet og gennemførte kuppet.

Denne del af planen lykkedes. Gerningsmændene fik også held til at gemme langt de fleste penge fra formuen. Men et eller andet sted gik det galt i flugten.

Århus Stiftstidende har tidligere afsløret, at dna-match (biologiske profiler) er en af anklagemyndighedens trumfer. Ved sagens første retsmøde i formiddag bekræftede og præciserede anklageren dette.

Poul Gade sagde, at der med stor sikkerhed er fundet dna-spor, som kan knytte tre af de tiltalte til forbrydelsen. For de to øvrige anklagede sagde anklageren dna-spor der kan stamme fra tyveriet.

Læs hele historien fra Århus Stiftidende her