Da den 37-årige tiltalte i Mia-sagen for lidt over et år siden blev fremstillet i grundlovsforhør, afslørede hans hænder en vigtig detalje. 

Iført sort tøj og mørkt hår blev han ført ind i et rum ved siden af retslokalet, og her lagde flere af de tilstedeværende mærke til mandens hænder, der bar præg af tydelige sår. 

Men det var angivelig ikke de eneste sår, den drabstiltalte havde på anholdelsestidspunktet. Ifølge B.T.s oplysninger havde den 37-årige nordjyde flere sår på kroppen.

Sår, der stammer fra arbejde med syre, og som er pådraget i tidsrummet, fra Mia Skadhauge Stevn forsvandt søndag 6. februar 2022 til anholdelsestidspunktet onsdag 9. februar.

Det fortæller flere af hinanden uafhængige kilder til B.T. De ønsker alle at være anonyme af hensyn til sagens karakter.

Mere konkret er den 37-årige tiltalt for voldtægt af, drab på og usømmelig omgang med liget af den 22-årige Mia Skadhauge Stevn.

Han nægter sig skyldig i drab og voldtægt, men vil erkende usømmelig omgang med lig, oplyser hans forsvarsadvokat, Mette Grith Stage. 

Ifølge B.T.s oplysninger tilstod den 37-årige, allerede kort tid efter han blev anholdt i februar 2022, ligesom han hjalp politiet med at finde ligresterne.

I forhold til usømmelig omgang med lig er den 37-årige mand tiltalt for at have parteret liget med en elektrisk bajonetsav, en hobbykniv og en saks i ikke under 231 dele. Herefter skulle han havde anbragt delene i afløbsrens og opblandet kaustisk soda med henblik på opløsning, lyder det i anklageskriftet. 

B.T. har talt med den pensionerede retsmediciner Hans Petter Hougen med henblik på, om skaderne på den 37-åriges hænder og arme kan hænge sammen med syre.

»Sår efter syre danner meget tit sårskorper bagefter. Sår fra baser er ikke skorpedannende i lige så udtalt grad. Med andre ord kan jeg ikke udelukke, at det skyldes skader fra syre. Men det kan også skyldes andre ting,« fortæller han.

Det er onsdag 7. juni, at den 37-årige mand indtager anklagebænken i Retten i Aalborg. Og det er ikke første gang. 

Den 37-årige nordjyde er tiltalt for drab, voldtægt og for usømmelig omgang med lig. Han nægter sig skyldig i de to første forhold, men vil ifølge sin forsvarsadvokat erkende sig skyldig i usømmelig omgang med lig. Foto: Privat
Den 37-årige nordjyde er tiltalt for drab, voldtægt og for usømmelig omgang med lig. Han nægter sig skyldig i de to første forhold, men vil ifølge sin forsvarsadvokat erkende sig skyldig i usømmelig omgang med lig. Foto: Privat
Vis mere

B.T. har tidligere afdækket, at den tiltalte i 2010 blev dømt for at have klippet bremsekablerne over på sin ekskærestes bil og for blufærdighedskrænkelse mod en ung kvinde, da han efterlod sæd på hendes rude.

Det er politiets opfattelse, at den 37-årige mand samlede Mia Skadhauge Stevn op klokken 6.09 på Vesterbro i Aalborg.

Fra det centrale Aalborg satte han kursen mod et øde område ved Hammer Bakker tæt på byen og senere sin bopæl, hvor han angivelig skulle have voldtaget hende på et af stederne.

Det fremgår samtidig af anklageskriftet, at det enten er i skovområdet eller i hjemmet, at han skulle have udsat hende for så voldsom lemlæstelse, at det kostede hende livet, for til sidst at have parteret hendes lig med forskellige værktøjer.

Over ni dage skal anklagemyndigheden forsøge at overbevise et nævningeting om, at den 37-årige har gjort sig skyldig i de frygtelige forbrydelser, der er beskrevet i anklageskriftet.

Går alt efter planen, falder der dom 29. juni.

Lyt til B.T.s krimi-podcast 'På fersk gerning', og bliv klogere på Mia-sagen herunder eller der, hvor du normalt lytter til podcast: