Foto: Fotograf Sonny Munk Carlsen

48-årige PN skar halsen over på og dræbte sin nabo, den farmaceut-studerende Mette Marie Tang på 24 år.

»Jeg stikker hovedet ud ad vinduet, og så føler jeg, at hun chikanerer mig. Så går jeg ind og henter fileteringskniven og går ned og begår mordet. Jeg føler mig gennemchikaneret af min chef indtil i går, og så begår jeg det her. Hun skulle bare dø.«

Sådan lød den uhyggelige forklaring i grundlovsforhøret fra den angiveligt stærkt psykotiske og paranoide 48-årige gymnasielærer PN, efter han havde begået et af nyere tids mest bestialske og fuldstændig meningsløse drab på en af sine naboer i ejendommen Klostervej 24 i det centrale Odense.

Kvinde stukket ihjel i baggård

Ofret, den 24-årige og særdeles vellidte mønsterstuderende på farmaceutstudiet på SDU, Mette Marie Tang, befandt sig ulykkeligvis det forkerte sted på det forkerte tidspunkt den skæbnesvangre tirsdag formiddag den 23. juni, da PN tilfældigt kastede et blik ud af vinduet fra sin lejlighed på 2. sal og ned i gården og fik øje på hende.

PN har erkendt drabet på den unge kvinde, som han intet havde med at gøre og aldrig havde talt med. I dag får han sin straf ved Retten i Odense. Anklager Marianne Birck:

»Der er påstand om anbringelse på et psykiatrisk hospital. Så jeg forventer, vi får ham dømt til anbringelse,« siger hun til BT og oplyser, at der kun vil blive ført et par vidner.

Kvinde stukket ihjel i baggård

PN har siden drabet siddet varetægtsfængslet i surrogat på retspsykiatrisk afdeling i Middelfart, hvor han har gennemgået en mentalundersøgelse.

Da han begik sin vanvittige gerning, tog han som beskrevet den skarpe fileteringskniv fra sin køkkenskuffe, løb ned add trappen og ud i gården, hvor han uden varsel og uden forklaring overfaldt Mette Marie Tang, satte sig overskrævs på hende og dræbte hende .I grundlovsforhøret forklarede han, hvordan han til sidst skar halsen over på sit sagesløse offer.

Kvinde stukket ihjel i baggård

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.