Plejeforældrene i den såkaldte Mern-sag er anklaget for forbrydelser mod et 2-årigt plejebarn. Det fremgår af anklageskriftet, som offentliggøres i morgen.

Plejeforældreparret fra Mern på Sydsjælland er tiltalt for at udsætte otte af deres plejebørn for vold, vanrøgt og frihedsberøvelse over en periode på 20 år. Og søndag kan Jyllands-Posten fortælle, at ét af punkterne i anklageskriftet handler om et 2-årigt plejebarn.

Forbrydelsen mod den 2-årige, ønsker bistandsadvokaten for et af plejebørnene, Kåre Pihlmann, ikke at kommentere. Men han bekræfter over for at avisen, at plejebarnet var to år på gerningstidspunktet.

Én af plejebørnene, d , hvordan han fik smadret sit ben efter bare et kort ophold hos plejeforældrene.  Et andet, tidligere plejebarn har bl.a. fortalt, at han og andre børn blev sendt ud i garagen, hvor de blev tvunget til at trække bukserne og få pisk med en el-ledning.

Mens en tredje dreng til Ekstra Bladet har fortalt om slag i ansigtet, og at plejefaderen smadrede hans hoved ind i en betonmur.

Der er tale om i alt 20 forhold mod forældrene, der nægter sig skyldige i alle anklager.

- Det er nogle meget alvorlige anklager, og vi er ikke interesserede i at smide med hverken mudder eller børn. Men parret kan simpelthen ikke genkende anklagerne i tiltalen. De stiller sig uforstående overfor den, har advokaten for den tiltalte plejefar, LS, Hanne Ziebe tidligere sagt til til B.T.

Selve retssagen forventes først at begynde i 2012.