Både politiet og frivillige leder efter Hafida Bourouih. Den 39-årige mor til to har været forsvundet siden torsdag eftermiddag. (Foto: Mathias Øgendal, presse-fotos.dk)
Både politiet og frivillige leder efter Hafida Bourouih. Den 39-årige mor til to har været forsvundet siden torsdag eftermiddag. (Foto: Mathias Øgendal, presse-fotos.dk)
Søndag formiddag samledes mere end 200 personer for at lede efter Hafida Bourouih, som er forsvundet på tredje døgn.

Den 39-årige mor til to er ikke set siden hun torsdag klokken 16.30 hentede sine børn i en institution i Glostrup, hvor hun også bor.

- Alle der har mulighed for at hjælpe med at lede efter Hafida må meget gerne møde op. Vi mødes i morgen søndag ved parkeringspladsen ved Søndersø på Ballerupvej. Har du ikke mulighed for at komme kl. 11.00, kom da endelig senere. Familien har virkelig brug for hjælp, skriver initiativtagerne til eftersøgningen på Facebook.

Københavns Vestegns Politi fortæller, at den private eftersøgning er på Hafidas venners eget initiativ.

- Det er ikke noget, vi opfordrer til, men jeg kan godt forstå, at de pårørende gerne vil gøre noget og ikke bare kan sidde derhjemme med hænderne i skødet, siger vicepolitiinspektør Charlotte Skovby til bt.dk

Selvom der er en risiko ved private eftersøgninger, vil politiet ikke stille sig i vejen.

- Vi risikerer, at de ødelægger nogle spor. Men jeg har snakket med dem og forklaret de, hvordan de skal forholde sig. Det viser sig jo nogle gange, at det faktisk er de private eftersøgninger, som finder folk, der er eftersøgt, siger Charlotte Skovby.

Hun opfordrer alle, som befinder sig omkring Glostrup, om at holde øjnene vågne.

- Hvis du alligevel er ude og gå en søndagstur, så kig lige i buskadser og hvad du ellers kommer forbi på din vej, for der kan jo ligge noget, som kunne indikere, at der var sket noget.

Hafida Bourouih skulle have været rejst på ferie til Marokko med sine to børn på to og fire år i fredags, men hun var ikke hjemme, da søsteren kom for at køre hende til lufthavnen. Kufferterne var pakket og stod klar.

Trods mange henvendelser er politiet stadig på bar bund i eftersøgningen af Hafida Bourouih.

- Vi undersøger alle henvendelserne og håber på, at der vil blive ved med at komme flere, men hun er desværre stadig ikke blevet fundet, siger Charlotte Skovby.

Håbet om at finde Hafida i live svinder, idet eftersøgningen har fået stor opmærksomhed i medierne og på Facebook.

- Jeg tror, der er sket en forbrydelse. Man kan kun håbe på, at hun sidder et eller andet sted, men håbet om at finde hende i live bliver mindre og mindre, og det ved familien også godt, siger vicepolitiinspektøren.

Hafidas 40-årige ægtemand er mistænkt for at have slået hende ihjel og blev lørdag varetægtsfængslet i tre dage.

Politiet kan ikke sige noget om, hvorfor mistanken er rettet mod ægtemanden.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.