Politiet har fået nye oplysninger om, hvor den 17-årige syrisk-danske dreng Farhad Tober muligvis befinder sig. 

Udlændingestyrelsen oplyste den 8. oktober 2023 om aftenen til Sydøstjyllands Politi, at en person den 7. juli 2023 havde søgt asyl i Tyskland. 

Siden da har Sydøstjyllands Politi arbejdet intensivt på at slå fast, hvorvidt der er tale om den syrisk-danske teenager Farhad Tober, som er meldt savnet. 

Især fordi nedenstående billede fra den tyske asylsag stemmer godt overens med eftersøgningsbilledet. 

Ifølge Politiet genkender Farhads mor, Shayan Ibrahim, sin søn på billedet.

Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse. 

Farhad Tober har været meldt savnet siden 9. april 2022 om aftenen, hvor han løb fra politiet og ind i en skov.

Familien fortæller i en ny DR-dokumentar 'Forfulgt af politiet?' om, hvordan, de mener, Sydøstjyllands Politi i lang tid systematisk har chikaneret Farhad Tobers familie i Vejle. 

Politiet formoder stærkt, at dette billede fra den tyske asylsag er et billede af 17-årige Farhad Tober. 
Politiet formoder stærkt, at dette billede fra den tyske asylsag er et billede af 17-årige Farhad Tober.  Foto: Sydøstjyllands Politi
Vis mere

Et forløb, der altså skulle have ledt til Farhad Tobers flugt. 

Seks måneder inden Farhad Tober forsvandt, modtog hans mor, Shayan Ibrahim, et trusselsopkald, efter familien havde klaget over en politibetjent.

»Nu skal du høre her. Du har været ved kommunen og lavet en klage over (red. navn udeladt). Det skal stoppe. Lige nu. Ellers ender det galt for dig og dine børn,« lød det i DR Dokumentaren.

Politiet afviser selv kritikken. 

Familiens sammenstød med politiet er flere gange endt ud i retssager, men Retten har i ethvert tilfælde frikendt den syriske familie.

Sydøstjyllands Politi har bedt offentligheden om hjælp til at finde Farhad Tober, men indtil nu har der ikke været nyt i sagen. 

Efterforskningschefen i Vejle Politi, Jens Lyng Michelsen, har tidligere udtalt til Vejle Amts Folkeblad - blandt andet 15. december 2022 - at de har god grund til at tro, at han har det godt.

»Jeg kan ikke oplyse, hvad man har gjort for at finde ham. Vi har gode grunde til at tro, at han har det godt. Ellers var vi meget mere offensive,« sagde efterforskningschefen til mediet.

Ifølge pressemeddelelsen oplyste de tyske myndigheder 11. oktober til dansk politi, at personen, der søgte asyl den 7. juli 2023 i Tyskland, blev tilknyttet et asylcenter 30. august. 

Det er dog også blevet oplyst, at personen aldrig er mødt op på asylcenteret, og at han derfor ikke er blevet set dér.