Ifølge B.T. ville en 18-årig begå et masseskyderi. Politiet og forsvarsadvokat har ingen kommentarer.

Ifølge B.T.'s oplysninger er det politiets opfattelse, at en 18-årig mand, som blev fremstillet i grundlovsforhør bag dobbeltlukkede døre i Retten i Lyngby i august, angiveligt ville begå et masseskyderi.

Det erfarer B.T.

Da der har været dobbeltlukkede døre i sagen, er sigtelsen ikke kendt for offentligheden. Derfor er det uvist, præcist hvad politiet mistænker manden for, og hvad grunden til mistanken er.

Nordsjællands Politi og den sigtedes forsvarer ønsker ikke at kommentere B.T.'s oplysninger.

B.T. skriver, at det ifølge avisens oplysninger, er politiets teori, at masseskyderiet skulle begås på et offentligt sted i Værløse.

Ifølge B.T. færdes der mange mennesker på stedet hver dag. Men avisen skriver, at det er uvist, om manden havde en særlig relation til det pågældende sted.

Den 18-årige blev ifølge B.T. fremstillet i grundlovsforhør den 23. august. Her anmodede anklagemyndigheden om, at retsmødet blev holdt bag dobbeltlukkede døre.

Derfor kender offentligheden ikke sigtelsen, beviserne mod den 18-årige, eller en eventuel forklaring fra ham.

Ifølge B.T. blev manden varetægtsfængslet ved grundlovsforhøret. Han har siddet fængslet siden.

Det vides ikke, hvordan han forholder sig til det, som politiet har sigtet ham for.

Hvis et retsmøde kun foregår for lukkede døre, har offentligheden mulighed for at få at vide, hvad en person er sigtet for, men ikke hvad vedkommende eventuelt forklarer, eller hvad der ellers kommer frem under retsmødet.

Er retsmødet derimod bag dobbeltlukkede døre, kan offentligheden ikke få noget at vide om, hvad der er foregået under retsmødet.

/ritzau/