Pludselig kom der en bil bragende ind i en Netto i Odense.

Det var en elbil af mærket Nissan Leaf, og nu viser det sig, at netop denne model har været tilbagekaldt på grund af store softwareproblemer.

Det skriver TV 2 Fyn.

En tilbagekaldelsesmeddelelse fra juli 2023 viser, at bilen kan accelerere utilsigtet og pludseligt og derfor skal på værksted, hvis den er produceret mellem 2017 og frem til 2023. Bilen i Odense var fra 2018.

Overfor tv-stationen bekræfter Fyns Politi, at man lige nu blandt andet følger det spor i efterforskningen af ulykken.

En 72-årig kvinde kørte onsdag 17. april sin bil gennem ruden i Netto på Nyborgvej i Odense.

Hun mistede kontrollen over bilen og kørte derefter gennem en hæk, hen over vejbanen og letbanesporet, inden bilen bragede gennem butiksvinduet.

Selvom bilen endte helt henne ved et af kasseapparaterne, kom ingen til skade under soloulykken, eftersom den pågældende kasse var lukket.

TV 2 Fyn har været i kontakt med Nissan i Danmark, der ikke umiddelbart mener, at ulykken har noget med tilbagekaldelsen fra sidste år at gøre. 

I et skriftligt svar meddeler Nissan:

»Vi har ingen formodning om, at uheldet kan relateres til tekniske problemer med bilen, men vores Nissan-tekniker vil dog inspicere bilen snarest muligt. Vi kan derfor på nuværende tidspunkt ikke komme med yderligere informationer i sagen.«

Ingen er endnu blevet sigtet i forbindelse med ulykken.