Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Angivelig forsøgte den nu sigtede 22-årige mand at komme i kontakt med en kriselinje kort inden skyderiet i Field's søndag aften.

Det bekræfter flere kilder over for DR Nyheder.

DR har forelagt informationerne for Københavns Politi, som på nuværende tidspunkt ikke ønsker at gå i yderligere detaljer. I stedet henviser de til udtalelserne på pressemødet i morges.

B.T. har tidligere beskrevet, hvordan den formodede gerningsmand lagde flere gruopvækkende billeder og videoer op på Instagram og YouTube få dage inden skyderiet.

Her ses et skærmbillede fra en af de videoer, som den formodede gerningsmand i weekenden har lagt op.
Her ses et skærmbillede fra en af de videoer, som den formodede gerningsmand i weekenden har lagt op.
Vis mere

På YouTube-kanalen har den formodede gerningsmand blandt andet lagt en række videoer op, hvor han poserer med skydevåben, og under flere af dem fremgår teksten:

'Quetiapine doesn't work,' som er et medicinsk middel, der bruges til at behandle psykotiske lidelser, og mandag morgen kunne politiet bekræfte, at den mistænkte er kendt i psykiatrien.

Ligeledes har B.T. givet et detaljeret indblik i de dystre musikplaylister, der søndag aften lå på den formodede gerningsmands YouTube-profil.

Også på vedkommendes Instagram-profil dukkede der flere gruopvækkende billeder op.

På to af dem har den 22-årige mand fremstillet sin egen død med kunstigt blod.

B.T. har talt med Christopher Kehlet Ebbrecht, der er ph.d.-studerende på Psykologisk Institut, Aarhus Universitet, og forsker blandt andet i skoleskyderier.

Han ønsker ikke at vurdere den formodede gerningsmands ageren på de sociale medier, men han fortæller, at man ofte ser, hvordan 'spor' bliver efterladt af eksempelvis skoleskydere.

»Det er ikke atypisk, at man kommunikerer et budskab ud, før man udfører et angreb, og det er ikke unormalt, at det sker umiddelbart før et angreb,« siger Christopher Kehlet Ebbrecht.

Andre læser også