Det er tilsyneladende svært at stoppe misbrug med offentlige midler blandt de danske soldater.

For selvom Forsvaret allerede i 2020 fik hård kritik for at bruge deres firmakreditkort til private køb, har der frem til 2022 været hele 34 nye sager om svindel.

Det skriver Frihedsbrevet, som blandt andet kan afsløre, at en dansk premierløjtnant sidste sommer brugte et af Forsvarets kreditkort på at købe sex under en tjenesterejse i Schweiz.

Det skete fire gange til et samlet beløb på 14,632,14 kroner, fremgår det af en sag fra Forsvarets Auditørkorps, som mediet har set.

Premierløjtnanten slap med en bøde på 3.500 kroner.

Andre sager har blandt andet involveret grænsehandel og køb af lapdance, skriver Frihedsbrevet.

Tidligere har Forsvarets ansatte misbrugt penge til datingtjenester, spa-ophold og tøjindkøb for tusindvis af kroner.

Misbrugen af offentlige midler er et tilbagevendende problem i Forsvaret, som gennem årene har ført til både bøder og fængselsstraf.

Det har dog tilsyneladende ikke været nok til at stoppe problemet.

Den tidligere formand for statsrevisorerne, Klaus Frandsen (RV), siger til Frihedsbrevet, at man bør overveje at tage kreditkortene fra de ansatte:

»Man kan spørge: 'Hvorfor skal så mange i Forsvaret have firmakreditkort, når de ikke kan håndtere det, og hvorfor tager man det ikke fra dem første gang, de bliver taget i at misbruge kortet?«

Frihedsbrevet har uden held forsøgt at få svar på kritikken fra Forsvarsministeriet og forsvarsminister Jacob Ellemann-Jensen (V).