Flere medarbejdere i Region Hovedstaden og Region Sjælland er blevet hjemsendt, efter de har kigget i en patientjournal tilhørende den 13-årige pige fra Kirkerup

Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Den 13-årige pige fra Kirkerup blev søndag fundet på en ejendom i Korsør og bragt til undersøgelse på Rigshospitalet, efter hun ifølge politiet havde været udsat for kidnapning og voldtægt.

Efter undersøgelserne har ansatte i to forskellige regioner tilsyneladende foretaget flere opslag i hendes patientjournal.

B.T. har været i kontakt med en pressemedarbejder i Region Hovedstaden, som ikke kunne oplyse, hvem de ansatte er, og hvor de arbejder.

De ansatte er hjemsendt, mens det undersøges, om der var faglig begrundelse for opslagene, lyder det i pressemeddelelsen.

Rigshospitalets direktør, Rasmus Møgelvang, beklager på hospitalernes vegne og siger, at han har aftalt med pigens mor, at regionerne orienterer offentligheden om sagen.

»Vi har alle været dybt berørt over den her sag, men jeg blev virkelig både rystet og ulykkelig over, hvis der er nogle af vores medarbejdere, der ikke har kunnet styre deres nysgerrighed og har snaget i en journal, der ikke bare handler om et barn, men et barn, der har været udsat for en forfærdelig forbrydelse. Det er i mine øjne skærpende omstændigheder,« lyder det.

Sagen er anmeldt til både Datatilsynet og Styrelsen for Patientklager, og regionerne er i dialog med politiet.

Hospitalsdirektøren lufter samtidig muligheden for, at de pågældende medarbejdere kan blive fyret:

»Jeg kan ikke udtale mig om de konkrete ansættelsesretlige konsekvenser for de enkelte medarbejdere, men med de skærpende omstændigheder i den konkrete sag, så betyder det, at alle ansættelsesretlige konsekvenser – herunder afskedigelse – er i spil,« siger direktøren og tilføjer, at det i hvert enkelt tilfælde vurderes, om medarbejderne skal politianmeldes.

Regionerne vil evaluere sagen grundigt og vurdere, om der er behov for at justere i regionens kontroller med patienternes sundhedsoplysninger, skriver Region Hovedstaden.

B.T. forsøger at få en kommentar fra Rigshospitalet.

Den 13-årige pige fra Kirkerup forsvandt lørdag formiddag og blev fundet igen søndag på en bopæl i Korsør med en Korsør, som politiet anholdt på stedet.

Han er nu sigtet for frihedsberøvelse og voldtægt af den 13-årige pige. Han erkender delvist sigtelsen og er blevet varetægtsfængslet frem til 11. maj.

Samtidig lyder det, at politiet nu også efterforsker Korsørmanden i forbindelse med sagen om den 17-årige Emilie Meng, der for år tilbage blev fundet dræbt, efter hun forsvandt i samme område som den 13-årige pige.

Lyt til B.T.s podcast 'På fersk gerning', hvor kriminalredaktionens journalister gennemgår i sagen om den 13-årige pige fra Kirkerup: