Fyns Politi satte fredag massivt ind i jagten på den seksual-forbryder, der de seneste tre uger har begået overgreb mod to mindreårige piger. På billedet ses Fyns Politi ved Longvej uden for Refsvindinge på Sydøstfyn, hvor en 10-årige pige onsdag eftermiddag blev samlet op af forbryderen.
Fyns Politi satte fredag massivt ind i jagten på den seksual-forbryder, der de seneste tre uger har begået overgreb mod to mindreårige piger. På billedet ses Fyns Politi ved Longvej uden for Refsvindinge på Sydøstfyn, hvor en 10-årige pige onsdag eftermiddag blev samlet op af forbryderen. Foto: Sonny Munk Carlsen

Efter henvendelser fra bekymrede forældre og andre borgere grundet et nyt sexovergreb på Fyn, sætter Fyns Politi fredag morgen massivt ind med patruljer på Syd- og Sydøstfyn.

- Vi vil her til morgen være massivt til stede med alt, hvad vi overhovedet kan sætte ind til at patruljere i området dernede. Borgerne skal føle sig trygge og kunne sende deres børn i skole.

Sådan lyder det fra vagtchef Kim Munksgaard fra Fyns Politi fredag morgen. Efter at det torsdag kom frem, at endnu en mindreårig pige på Fyn onsdag eftermiddag var blevet kidnappet og seksuelt misbrugt af en midaldrende mand i en ældre, rød bil, har frygten blandt forældre og andre borgere spredt sig på øen.

Sexforbryder overfalder ny pige på Fyn

Ifølge Kim Munksgaard har politiet det seneste døgn modtaget flere hundrede henvendelser fra borgere i det meste af landet, der havde oplysninger i sagen eller bud på en gerningsmand.

- Nogle er meget konkrete og nævner personer med navns nævnelse og adresser. Andre har bare mødt en rød bil. Så det er både meget diffust og meget konkret, siger Kim Munksgaard.

Det var i dette kryds mellem Longvej Og Nyborgvej uden for Refsvindinge på Sydøstfyn, at en 10-årige pige onsdag eftermiddag blev samlet op af en mand i en ældre, rød bil. Manden sexmisbrugte pigen.

Blandt de mange henvendelser, var også en del bekymrede borgere.

- Det er er klart, at man også ringer herind, fordi man er bekymret og gerne vil bidrage til efterforskningen. Man er meget obs på, hvad der rører sig i lokalområdet - især på Syd - og Sydøstfyn, siger vagtchefen.

Politiet har allerede undersøgt flere af de indkomne henvendelser. Torsdag besøgte politiet 12 mistænkte. De havde dog alle et alibi, så efterforskningen har endnu ikke ført til nogen anholdelse. 


Sexforbryder på Fyn overfalder ny pige

Politiet har sikret sig DNA-spor fra de formodede gerningsmænd i begge overgrebs-sager. DNA-sporene er sendt til retsgenetisk institut, og man forventer at få resultatet fra den første sag - overgrebet på en 11- årig pige i Vester Skerninge den 26. oktober - i løbet af en uge. Resultaterne af DNA-sporene fra den anden sag - onsdagens overgreb på en 10-årige fra Refsvindinge - forventes at komme om nogle uger.

Ifølge Ekstra Bladet er flere af de mistænkte, der fik besøg af politiet torsdag, tidligere seksual-forbrydere. Hvis de har samtykket i at få taget et mundskrab, har politiet gjort det. Desuden har politiet i forvejen dna-profiler på nogle af de mistænkte.

Kim Munksgaard siger til bt.dk fredag morgen, at politiet i løbet af fredagen vil se nærmere på de mange hundrede henvendelser, som politiet har modtaget.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.