20 maskerede mænd bevæbnet med køller og slagvåben gik mandag aften amok i et pizzeria i Frydenlund Centret i det vestlige Aarhus. Det fremgår af Østjyllands Politis døgnrapport.

Pizzeriaet, Pizza Lemon, fik smadret ruder og andet inventar med blandt andet et boldbat, som de maskerede gerningsmænd havde medbragt.

»Flere vidner kontakter os klokken 20.45, hvor de fortæller, at gerningsmænd går amok i centret,« siger Flemming Lau, vagtchef i Østjyllands Politi til B.T.

Politiet kender endnu ikke til motivet bag hærværket, men efterforskere er i gang med at undersøge sagen.

Ifølge Østjyllands Politi beskriver flere vidner, at gerningsmændene havde somalisk eller arabisk udseende.

Østjyllands Politi vil gerne høre fra flere vidner, der var til stede i området mandag aften. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

B.T. har forgæves forsøgt at få en kommentar fra indehaveren af Pizza Lemon.

Fydenlund Centret ligger i Hasle i Aarhus V og er nabo til ghettoområdet Gellerupparken. Det er ikke første gang, at centret oplever hærværk. Sidste år stod værtshusejer Bente Pedersen frem og fortalte, hvordan unge mennesker hænger ud i centret og, ifølge hende, skaber frygt hos de handlende.

»Jeg er ikke bange for dem, og når de ikke opfører sig ordentligt, får de skældud. Men problemet er, at de skræmmer kunderne væk,« sagde Bente Pedersen til Aarhus Stiftstidende i juli 2017.