Det lig, der i går blev fundet i havnebassinet i Frederiksværk, er identisk med den forsvundne fotojournalist Martin Foldgast. Det bekræfter hans bror Peter Foldgast over for bt.dk.

- Min far og jeg var oppe for at se, om vi kunne identificere liget. Det kunne vi desværre godt, siger den tidligere professionelle fodboldspiller Peter Foldgast til bt.dk.

- Det var Martin.

Martin Foldgast har været forsvundet siden den 17. april.

I går aftes blev hans jordiske rester så altså fundet i havnebassinet i Frederiksværk på Nordsjælland. Og dermed sluttede den næsten månedlange eftersøgning, som familien har taget kraftigt del i.

- Vi har det selvfølgelig forfærdeligt, siger han til bt.dk.

- Lige så snart vi hørte om det lig i havnebassinet, løb det os koldt ned ad ryggen.

- Men jeg har faktisk ikke så meget lyst til at snakke mere nu, siger den tidligere Brøndbyspiller.

Martin Foldgast har flere gange været rapporteret set af borgere, men hver gang har det vist sig ikke at holde stik.

Over 4000 mennesker har meldt sig ind i facebookgruppen 'Hjælp os med at finde Martin Foldgast'. I dag skriver en af gruppens administratorer Brian Haagen Hansen følgende opdatering:

- Det er med stor sorg, at vi må meddele, at det var Martin, der blev fundet død i havnen i Fr.værk i går. Familien ønsker, at Martins mange venner får beskeden nu, selv om der først skal afholdes et officielt ligsyn i morgen. Familien ønsker at takke alle, der har hjulpet og støttet siden Martin forsvandt.


Politiet har dagen igennem afvist, at det var muligt at identificere liget for at beskytte familien Foldgast.

- Faktisk kan vi ikke engang fastslå med sikkerhed, om det er en mand eller en kvinde, sagde informationsmedarbejder ved Nordsjællands Politi Henrik Suhr til bt.dk få minutter inden, Peter Foldgast selv bekræftede, at det er broren, der er blevet fundet.