Marianne Fog Ballegaard blev så træt af indbrud i sit sommerhus, at hun har lagt overvågningsvideo - som tydeligt viser ansigtet på de to tyveknægte - på Facebook. Videoen er foreløbigt blevet delt over 19.000 gange.

Mariannes sommerhus ligger i Bork ved Ringkøbing Fjord, og her havde familien første gang ubudne gæster i 2012.

»Dengang blev sommerhuset 'bare' rodet igennem. Der blev ikke stjålet noget, men det var en meget ubehagelig oplevelse. Man tager i sommerhus for at slappe af og være tryg, og så opdagede vi, at alle vores ting var gennemrodet, vinduer og døre stod pivåbne,« fortæller Marianne Fog Ballegaard til bt.dk.

Efterfølgende besluttede hun og familien at installere et overvågningskamera i sommerhuset. Og det viste sig at være en god idé. Forleden brød tyveknægte igen ind i familiens sommerhus, og denne gang blev indbrudstyvene fanget på fersk gerning.

Stjal elevationssenge

Da sommerhuset forleden fik ubudne gæster igen, nøjedes indbrudstyvene dog ikke med at gennemrode huset. På overvågningsvideoerne kan man se, hvordan tyveknægtene systematisk udvælger tyvekoster i køkkenet, før de bevæger sig mod soveværelserne.

»Denne gang har tyvene blandt andet taget vores elevationssenge, og så tænker man altså: »Nej, nu må det stoppe«. Jeg blev simpelthen så vred, at jeg bare følte jeg måtte gøre noget - derfor gik jeg først til politiet med overvågningsvideoerne, men jeg lagde dem også ud på Facebook i håb om, at der så var nogen, der ville genkende dem. Tyveknægtene er i hvert fald ikke lokale, for de taler med fynsk accent,« siger Marianne Fog Ballegaard.

Politiet: Lad os klare efterforskningen

Overvågningsvideoen har tilsyneladende givet pote. I hvert fald fortæller Marianne Fog Ballegaard til bt.dk, at hun torsdag middag blev kontaktet af Vejle Politi, der oplyste, at politiet muligvis har identificeret de to indbrudstyve.

Den oplysning kan bt.dk dog ikke få bekræftet af Midt- og Vestjyllands Politi, der efterforsker sagen.

Desuden fraråder Mette Bundgaard, politikommissær ved Ringkøbing Lokalpoliti, private at lægge videoer af mulige lovovertrædere ud på Facebook og andre sociale medier.

»På den måde hænger man folk ud, som ikke er dømt endnu. Det er politiet, der laver efterforskningen i den her slags sager, og det er os, der skal afgøre, hvorvidt personer skal sigtes eller ej,« siger hun.