Foto: Henning Bagger

Maria Bitsch fra Aalborg tænkte sig ikke om to gange, da hun fredag morgen åbnede sin bildør for at redde en fremmed mand fra to aggressive kamphunde, der var gået amok.

Overfaldet skete på Anders Borsk vej i Aalborg kort før klokken syv. Maria Bitsch havde netop afleveret sin syv-årige søn i en nærliggende skole og var selv på vej til arbejde i sin bil, da hun så, at to store kamphunde løb ud fra en have og overfaldt en mandlig kondiløber.

- De triller rundt på fortovet - manden med hundene ovenpå, og så holder jeg selvfølgelig ind til siden og stopper bilen, fortæller 33-årige Maria Bitsch til BT.

Hun bor selv på Anders Borsks vej og ved, at de to hunde kan være aggressive.

Kondiløberen løber straks over mod Marias bil - med den ene hund hængende fast i læggen -  og forsøger at komme ind på passagersædet. Maria flår hurtigt sin autostol løs fra sædet, så der er plads til manden.

Kamphundeangreb

- Men manden kan stadig ikke komme ind, fordi den ene hund har fat i hans ben og ikke vil slippe. Så jeg tager autostolen og begynder at tæve løs på hundene, fortæller Maria og tilføjer, at hun tidligere har diskuteret med naboer, hvad man skulle gøre, hvis hundene overfaldt en. De har nemlig flere gange tidligere løbet løse rundt.

- Jeg har fået at vide, at de bare skal have nogle ordentlige hug i hovedet - så hårdt man kan. For når de er så kørt op, så er der ikke noget andet at gøre, siger Maria.

Men selv om hun tæskede løs på de to aggressive hunde, så ville de ikke slippe kondiløberens ben.

- Jeg blev selvfølgelig bare ved, for han skreg helt vildt, fortæller Maria, der dog også selv nåede at blive lidt bange undervejs.

- Det var jeg godt nok på et tidspunkt, da de var helt tæt på. Det er nogle ordentlige dyr, og man kunne bare mærke, at selv om man hamrede autostolen ned i hovedet på den, så var den bare helt kold, siger hun.

På et tidspunkt fik hundene og kondiløberen klemt sig om på bagsædet i bilen, mens den ene hund fortsat hang fast i hans ben. Kampen fortsatte derefter i bilen, og Maria oplevede også, at hundene begyndte at snappe efter hende.

En lastbilchauffør, der overværede episoden, råbte flere gange til hende, at hun og manden skulle komme ud af bilen, men det kunne de ikke.

- Jeg havde jo sele på, og en autostol i favnen, og den ene hund stod uden for min dør og vogtede, fortæller Maria Bitsch.

Pludselig lykkedes det dog at få kamphunden til at slippe mandens ben og få den ud af bilen. Hvad der derefter skete med hundene, ved Maria ikke, men en masse folk kom løbende til undsætning.

Den 25-årige løber blev efterfølgende bragt til sygehuset. Politiet oplyser, at han er kommet voldsomt til skade, og at han blandt andet har fået bidt flere sener over, samt at en operation er nødvendig.

Hundene kom efter overfaldet i politiets varetægt, og man formoder, at de skal aflives, da de begge er blandinger af den ulovlige hunderace American Staffordshire terrier.

Maria Bitsch er trods morgenens chok ved godt mod. Hun glæder sig over, at hundene ikke brød ud af haven tidligere på morgenen, da hun fulgte sin søn i skole.

- Man kan jo ikke lade være med at tænke på, hvad der kunne være sket, hvis det var et barn, fortæller den modige kvinde, der ikke er i tvivl om, at hun ville handle på samme måde en anden gang.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.