Rakel Ottsen og hendes to yngste børn mistede alt, da deres hjem brændte nytårsnat.
Rakel Ottsen og hendes to yngste børn mistede alt, da deres hjem brændte nytårsnat.

Enlig mor mistede alt i nytårsbrand. Nu samler pårørende, venner og helt fremmed mennesker ind for at hjælpe hende og hendes børn med at bygge et nyt hjem op.

Det nye år fik den værst tænkelige start for en enlig mor i Randers. Da hun og hendes to yngste børn på 10 og 11 år kom hjem fra en nytårsfest, stod deres hjem i flammer.

Rakel Ottsen bor i et lejet hus på Århusvej i Randers, og hun og hendes børn mistede alt lige fra tøj, legetøj, møbler og køkkenudstyr under branden.

Og som om det ikke var slemt nok, så har Rakel Ottsen ikke nogen forsikring.

Men når nøden er størst, er hjælpen som bekendt nærmest.

Hendes ældste søn, 20-årige Viktor Kaludra, som er flyttet hjemmefra, besluttede med det samme at gøre sit for at sørge for, at hans mor og to mindre søskende igen får tag over hovedet og erstattet de ting, de har mistet.

Derfor han han startet en indsamling, som skal skaffe indskud til en ny bolig.

Til det formål har han oprettet en indsamlingsside på hjemmesiden Caremaker, hvor man kan lave private indsamlinger til gode formål. Målet er at skaffe 35.000 kroner, og i skrivende stund er der samlet små 12.000 kroner ind.

»Mange har allerede doneret beløb, fra 10 til 1000 kroner. Det betyder meget. Hjælpen kommer fra både venner og bekendte og fra folk, vi ikke aner, hvem er. Det er virkelig rørende,« siger Viktor Kaludra til Randers Amtsavis.

Dette triste syn mødte Rakel Ottsen fra Randers og hendes tre børn, da branden nytårsnat endelig var blevet slukket.

Hans mor har de seneste år haft en meget anstrengt økonomi, og et fejlslagen boligsalg betød ifølge sønnen, at hun blev registreret i RKI. Derfor har det været enten meget dyrt eller umuligt for hende at tegne en indboforsikring. Nogle forsikringsselskaber vil slet ikke have kunder, der er registreret i Ribers, mens andre tager ekstra høje præmier fra den type kunder.

Den manglende forsikring fik som sagt alvorlige konsekvenser nytårsnat.

»Min mor, søskende og to hunde kom hjem fra en hyggelig nytårsaften hos nogle venner og blev mødt af et frygteligt syn. Hele huset stod i brand,« fortæller Viktor Kaludra til avisen.

Stort set hele indboet blev ødelagt af ild og røg.

Ud over sønnens indsamling er en af Rakel Ottsens veninder begyndt at samle brugte ting ind, som den nødstedte familie kan bruge.

»Der er ufatteligt mange, der vil hjælpe. Allerede den første dag hørte jeg fra 400 mennesker,« fortæller Jane Harbo Nielsen til amtsavisen. Hun har oprettet Facebook-siden 'Nyt hjem til Rakel Ottsen og familien.'

»Jeg har kendt Rakel siden barndommen, hvor vi var naboer, og hun var veninde med min lillesøster. Siden har jeg fulgt lidt med i hendes liv via Facebook.«

Da Jane Harbo Nielsen fik nyheden om, at Rakel var blevet hjemløs sammen med sine to børn, besluttede hun sig for at hjælpe med det praktiske - altså med at få samlet så meget som muligt ind, så familien kan få en hverdag tilbage.

»Tit, når man ser og hører om mennesker, der lider nød, er det meget diffust og svært at forholde sig til. Det her er meget konkret. En enlig mor med to børn, der har mistet alt. Det kan vi vel alle sammen forholde os til.«

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.