Fyns Politi mangler fortsat et gennembrud i sagen om de to sexovergreb på mindreårige piger.
Fyns Politi mangler fortsat et gennembrud i sagen om de to sexovergreb på mindreårige piger. Foto: Sonny Munk Carlsen

Selv om Fyns Politi nu har en dna-profil af den gerningsmand, som menes at stå bag to sexovergreb på småpiger på Fyn, så mangler politiet fortsat et gennembrud for at finde gerningsmanden.

Op mod 50 mænd er blevet undersøgt for, om de skulle være den formodet gerningsmand til de to grove sexovergreb på Fyn. Men endnu har efterforskningen ikke givet nogen konkrete resultater, og gerningsmanden er stadig på fri fod.

De op mod 50 mænd, som politiet har fået henvendelser om fra borgere,er fortrinsvist fra Fyn. Men politiet har også besøgt mænd på både Sjælland og i det sydlige Jylland.

- Vi har selvfølgelig været ude at snakke med dem - uden at kaste en mistanke mod nogen - og høre, om de har et alibi, og samtidig bad vi om et mundskrab, siger Henrik Justesen, der nu afventer svar fra retsgenetisk institut.

Sexforbryder eftersøges

Gerningsmandens dna-profil matchede nemlig ikke med nogen dna-profiler fra politiets dna-register, og ingen af de op mod 50 mænd, som politiet nu har besøgt, står i politiets dna-register.

Der er forskellige årsager til, at politiet har udvalgt at besøge de pågældende mænd.

- Nogle af dem er blevet anmeldt på grund af deres adfærd, og andre kan have været tidligere dømt i lignende sager på et tidspunkt, hvor man ikke tog dna, forklarer Henrik Justesen.

I visse tilfælde ejer mændene også en rød bil.

- Hvis de har en rød bil, og der er kastet mistanke mod dem fra flere personer, så er det selvfølgelig interessant at snakke med dem for en årvågen efterforsker, siger Henrik Justesen.

Politiet har i forbindelse med det seneste overgreb i Refsvindinge sidste onsdag sikret sig overvågningsvideoer fra en tankstation ved en nærliggende by. Politiets håb var, at gerningsmanden måske har passeret stedet, og er blevet fanget på kameraet. Men heller ikke gennemgangen af videooptagelsen har endnu givet resultat.

Sexforbryder på Fyn overfalder ny pige

- Vi skal lige vide, hvad det er vi ser efter, siger Henrik Justesen og hentyder til, at politiet ikke med sikkerhed ved, hvilken bil gerningsmanden kører i - bortset fra, at den er mørkerød.

Politiet fortalte desuden tidligere på ugen, at de to piger var blevet bundet med grønne og røde plastikstrips af gerningsmanden, men heller ikke den oplysninger har endnu ført til et gennembrud i sagen.

Hvor tæt er I på at finde gerningsmanden?

- Jamen, hvis bare jeg kunne sige det, svarer Henrik Justesen.

Så I har ikke noget gennembrud endnu?

-  Det må jeg sige nej til, siger han.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.