Arbejdstilsynet har givet strakspåbud til entreprenør om at få tildækket hul på byggeplads ved Aarhus Universitetshospital.

Der var ikke styr på sikkerheden omkring en byggeplads ved Aarhus Universitetshospital, da en 67-årig mand faldt i et hul på byggepladsen og omkom.

Den 67-årige mand var hjertepatient på hospitalet, og han blev fundet død 2. juledag i en fire meter dyb udgravning på en byggeplads i forbindelse med den igangværende udbygning af hospitalet.

Arbejdstilsynet var efterfølgende på inspektion ved stedet, hvor ulykken skete. Det viser sig, at hullet ikke var afskærmet efter forskrifterne, oplyser DR Østjylland.

- Hullet var ikke sikret, så både ansatte og patienter kunne falde ned i det, siger tilsynschef Gitte Møller Jensen, Arbejdstilsynet, til DR Østjylland.

Arbejdstilsynet udstedte et såkaldt strakspåbud til entreprenøren, der står for byggeriet, og hullet er nu korrekt afskærmet.

Tilsynet afventer nu politiets efterforskning, før man vil afgøre, hvilke konsekvenser sagen skal have for entreprenøren.

Den 67-årige mand fra Hadsten havde været indlagt på hospitalet siden 18. december. Ifølge stiften.dk udskrev manden sig selv 2. juledag.

Han iførte sig sit tøj og sine sko, pakkede sine ejendele, inklusive blomster, hvorefter han forlod afdelingen. Han kom ud fra hospitalet via en dør med skiltet »Ingen adgang«, hvorfra han endte på byggepladsen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.