Mand blev lokket til at betale cirka en halv million til fupmagere.

Tillykke, du er den heldige vinder af 2,5 millioner US dollar".Sådan stod der i en mail, som en mand sidst i 40'erne i starten af august modtog fra en afsender ved navn Swiss Lotto.

I dag må han sande, at han har tabt godt en kvart million kroner.

Det skriver Dagbladet Holstebro-Struers netavis.

Inden vestjyden kunne få fingre i de lokkende 12 millioner danske kroner, blev han bedt om at udfylde en blanket med blandt andet navn og kontonummer. Da han havde gjort det, fik han en besked om, at Swiss Lotto i første omgang ville indsætte en check på 45.000 dollar på mandens konto.

Og for at sikre sig den lovede gevinst skulle han så blot sende 44.000 dollar videre til en konto i Sydafrika - altså var der allerede her en fortjeneste på 1000 dollar for ulejligheden.

Manden gjorde, som han fik besked på uden først at undersøge, om der var dækning for den udenlandske check. Nu har hans bank netop afsløret, at checken på de 45.000 dollar er dækningsløs.

- Så her har vi en meget ulykkelig mand, siger kriminalinspektør John Steffensen, Holstebro Politi, der har modtaget en anmeldelse om svindelnummeret.

- Men det er nærmest umuligt at få pengene igen, så vi kan næsten ikke gøre andet end at advare. Man må ikke tro på, at man har

vundet, og man skal aldrig sende penge videre, fastslår John Steffensen.