Den sigtede i drabssag fra Herlev har ikke villet udtale sig. Det afviste han igen under et retsmøde torsdag.

En 28-årig mand har indtil nu afvist at blive mentalundersøgt som led i efterforskningen af en fem år gammel drabssag fra Elverparken i Herlev.

Men torsdag har anklagemyndigheden fået rettens ord for, at mentalundersøgelsen nu skal ske under indlæggelse.

Det har Retten i Glostrup besluttet under et lynhurtigt retsmøde.

Sagen handler om den 32-årige gravide kvinde Louise Borglit, der en novemberaften i 2016 var ude for at lufte sin søsters hund i Elverparken.

Ifølge sigtelsen endte hun under gåturen med at blive stukket med en kniv 11 gange. Kniven ramte den 32-åriges kvindes bryst, ryg, skuldre og balle. Derudover blev hun ramt af snit i nakken, i hovedet og på benet.

Den sigtede har indtil videre afvist at gå med til at blive afhørt af politiet.

Torsdag sad den sorthårede mand igen nærmest forstummet ved siden af sin forsvarer og afviste prompte at udtale sig, da han fik muligheden af dommeren.

Dommeren lod ham forstå, at han var sigtet i en meget alvorlig sag. Alligevel affejede han hurtigt den mulighed.

Sagen har på mange måder været bemærkelsesværdig.

Under et retsmøde i starten af maj kom det frem, at en politiagent med dæknavnet 'Frank' lod sig indsætte i Enner Mark Fængsel med den nu sigtede mand.

Den sigtede sad fængslet for drabsforsøg på en kæreste.

Agenten og den 28-årige mand blev efterhånden fortrolige, og den sigtede endte med at komme med flere detaljer om drabet, som ikke ellers var kommet frem i medierne.

Den 30. marts i år indrømmede den sigtede ifølge anklagemyndigheden drabet på Louise Borglit og fortalte om, hvordan han kom af med det gerningsvåben, der aldrig er blevet fundet.

I den forbindelse valgte politiet at beslaglægge en lang række genstande fra hans celle, hvoraf nogle fortsat bliver undersøgt for at have forbindelse til sagen.

I den sigtedes celle blev der blandt andet fundet avisudklip med artikler fra Billed-Bladet, som omtaler sagen fra Elverparken.

Derudover blev der også beslaglagt en notesbog. Anklagemyndigheden kunne dog ikke løfte sløret for indholdet under torsdagens retsmøde, da politiet fortsat undersøger den for mulige spor.

Forsvareren i sagen har imidlertid nedlagt protest mod beslaglæggelserne.

Advokat Christina Schønsted kan ikke forstå, hvordan nyere beslaglæggelser skal kunne tjene som beviser i en gammel sag, siger hun torsdag.

Retten skulle også have taget stilling til fristforlængelse torsdag, men den sigtede har frivilligt ladet sin varetægtsfængsling forlænge i yderligere fire uger indtil 28. juli.

/ritzau/