Arkivfoto
Arkivfoto Foto: Ólafur Steinar Gestsson

En brandmand fra København fik en ubehagelig overraskelse, da han under en udrykning til et brændende hus i nat på en vej i Sydhavnen i København kiggede ind i badeværelset.

Her stod der en ældre mand, der viste sig at være 83 år, og sigtede på brandmanden med en revolver. Brandmanden havde sagt, at der var brandvæsenet, der var kommet for at slukke ilden, som på det tidspunkt havde udviklet sig så meget, at der stod flammer ud af vinduerne på ejendommen.

Det lykkedes brandmanden at få revolveren fra den gamle mand, men i forbindelse med afvæbningen afgik der et skud fra revolveren, som altså viste sig at være skarpladt. Den var isat seks patroner, hvoraf to af dem ifølge politiets senere undersøgelse viste sig at være afskudte.

Skuddet fra den gamle mands revolver ramte badekarret i badeværelset, hvor skydevåbnet blev lagt, indtil politiet nåede frem.

Straks efter blev den gamle mand anholdt og kørt til hospitalet, fordi han var blevet forbrændt flere steder på kroppen.  Han ligger p.t. i kunstig koma, og var ikke i stand til at være til stede, da han mandag eftermiddag blev fremstillet in absentia i Dommervagten i København.

Her blev han varetægtsfængslet for foreløbig 24 dage for ulovlig våbenbesiddelse, ligesom dommeren besluttede at nedlægge et navneforbud, der gør det ulovligt at offentliggøre detaljer om ham, der kan røbe hans identitet. Derfor er BT afskåret fra at oplyse den nøjagtige lokalitet for branden.

Da man forsøgte at vække den forbrændte, 83-årige mand til live mandag middag, var meldingen fra hospitalet, at det ikke var sikkert, at han ville overleve sine alvorlige forbrændinger. Det vides ikke, hvorfor han havde revolveren og valgte at rette den mod brandfolkene, da de natten til mandag kl. 02.35 nåede frem til mandens brændende hus.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.