Foto: Midt- og Vestjyllands Politi.
Foto: Midt- og Vestjyllands Politi.

De danske åer er ikke bare hjemsted for fisk og planter. Flere borgere er også begyndt at finde game håndgranater, der formentlig stammer tilbage fra 2. verdenskrig.

Søndag blev der gjort et nyt fund, da en mand fiskede en håndgranat op af Gudenåen. Den blev søndag aften sprængt i Bjerringbro, hvor ammunitionsryddere fra Skive Kaserne var tilkaldt.

Nu advarer Henrik Nielsen, politikommissær og vagtchef ved Midt- & Vestjyllands politi borgere mod at samle de gamle håndgranater op.

»Det er nu niende eller tiende gang vi oplever, at folk har fundet gamle håndgranater. De er formentlig tilbage fra 2. Verdenskrig, hvor englænderne har smidt dem ned til de danske modstandsfolk. Håndgranaternes stand er ofte ret sølle, så lad dem ligge og tilkald politiet,« lyder opfordringen.Henrik Nielsen forklarer, at grunden til gamle håndgranater nu kommer op til overfladen skyldes, at flere danskere er begyndt at magnetfiske. Konkret bliver der her trukket en magnet ígennem vandløb og søer i håb om at gøre gamle fund.

Manden der søndag fandt en håndgranat tog den med i sin bil. Men det kan være livsfarligt, advarer Henrik Nielsen.

»Sprængstoffet er yderst ustabilt, så det er med livet som indsats,« siger vagtchefen.

Dagens fund fik Midt- & Vestjyllands politi til at sende følgende tweet ud søndag aften, så beboerne ikke blev bekymret over en pludselig eksplosion.

'Hvis du hørte et brag i Bjerringbro for kort siden, var det ammunitionsrydderne fra Skive der sprængte en håndgranat.'

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.