En person meldes død efter en giftgasulykke i Padborg.
En person meldes død efter en giftgasulykke i Padborg. Foto: Karsten Sörensen/ Pressefotograf Flensborg

Der gik mere end syv timer, før beredskabet kunne redde mand ud af bil fyldt med giftgas. Manden er afgået ved døden.

En mand er afgået ved døden, efter han tirsdag aften kort efter klokken 21 blev fundet i en bil, der var fyldt med giftgas. Manden blev fundet i sin bil ved en plantage nær Padborg af en forbipasserende, der selv prøvede at hjælpe manden ud. Men gassen i bilen var så voldsom, at den forbipasserende blev dårlig af forsøget. Dernæst forsøgte to betjente også at hjælpe manden ud, men bare de åbnede dørene, blev de også dårlige, og både betjente og den forbipasserende blev kørt til sygehuset.

Først mere end syv timer efter, at manden i bilen blev fundet, lykkedes det redningspersonale af få ham ud. Og der var manden, som politiet formoder er en 46-årige mand fra Sønderjylland, så medtaget, at hans liv ikke stod til at redde.

- Han blev først taget ud omkring klokken 4.30, oplyser Knud Reinholdt, der er leder af lokalpolitiet i Aabenraa. Han forklarer, at det var frygten for den voldsomme gas, der havde gjort de første tre personer dårligere, som gjorde, at redningspersonalet ikke kunne får manden ud tidligere.

- Vi skal jo sikre, at indsatspersonalet er både mentalt og fysisk klædt på til opgaven. Det vil sige, at det skal være med fuld åndedræt. Man må jo tage sine forholdsregler, når der ikke skulle mere til, før de første tre blev dårlige, fortæller han.

I bilen fandt politiet en ti liters spand med hydrogensulfid, og politiet udtalte i aftes, at man formoder, at manden i bilen forsøgte at begå selvmord. Knud Reinholdt kan dog ikke bekræfte, om dette er tilfældet - eller om der er tale om en ulykke.

- Men der ligger ikke umiddelbart noget kriminelt bag, siger han.

Gasulykke padborg

Liget af den 46-årige mand skal endelig identificeres, og der skal foretages et ligsyn. Derefter vil politiet afhøre mandens pårørende for at få en nærmere afklaring omkring mandens død. Desuden skal det undersøges, hvad han er død af.

- Vi skal have analyser af, hvad det er for nogle stoffer, der ligger til baggrund for, at han er død, siger Knud Reinholdt

Den forbipasserende samt de to politifolk, der blev indlagt på hospitalet, meldes alle uden for livsfare

- De to politifolk bliver udskrevet i løbet af dagen, og den tredje person har det efter omstændighederne godt, siger Knud Reinholt.

Området ved plantagen, hvor manden og bilen blev fundet, var natten til torsdag afspærret, men afspærringerne blev torsdag morgen ophævet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.