Niels Jørn Wibholm var ved at høste raps på sin gård på Nøbbøllevej lidt udenfor Holeby på det sydlige Lolland, da en ambulance pludselig kom drønende henover marken fredag formiddag.

Først flere timer senere fik han besked om, hvad der var sket: En mand i halvtredserne er blevet skuddræbt på Niels' ejendom.

»Det er voldsomt og lidt af et chok, at det er sket her« siger Niels Jørn Wibholm til B.T.

»Normalt tænker man jo, at den slags jo kun sker andre steder,« fortsætter han.

Det var kort efter klokken 11 fredag formiddag, at ambulancen kørte henover Niels' mark. Efter hvad Niels Jørn Wibholms forstår skyldes det, at liget af den skuddræbte blev angiveligt fundet på en af hans marker. Kort efter var der også masser af politibetjente, hundepatruljer og kriminalteknikere på hans ejendom, som blev spærret af.

»Der er stadig politi over det hele,« fortæller Niels Jørn Wibholm fredag aften ved 20.30-tiden.

Politiets kriminalteknikere rykkede fredag formiddag ud til en ejendom på Nøbbøllevej ved Holeby på Lolland, hvor en mand i halvtredserne er blevet skuddræbt.
Politiets kriminalteknikere rykkede fredag formiddag ud til en ejendom på Nøbbøllevej ved Holeby på Lolland, hvor en mand i halvtredserne er blevet skuddræbt.
Vis mere

Han har talt med politiet, men ved ikke mere end, hvad han har kunnet læse i medierne om drabssagen. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi meldte fredag aften ud, at en mand i halvtredserne er blevet anholdt i forbindelse med drabet.

Niels Jørn Wibholm kender hverken den skuddræbte eller den anholdte.

»Jeg har heller ikke observeret noget usædvanligt på min ejendom op til drabet. Overhovedet ikke,« siger han.

Føler du dig usikker, nu hvor det er sket på din ejendom?

»Nej, ikke personligt. Min kone og vores børn er dog lidt berørt af det. Men det har ikke noget med os at gøre. Jeg er sikker på, at der ikke er nogen, som er ude efter os. Umiddelbart ligner det et internt opgør af en slags, men jeg ved det ikke.«

Manden, der er anholdt i forbindelse med drabet, vil lørdag klokken 10 blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Næstved. Anklagemyndigheden ventes at kræve lukkede døre ved grundlovsforhøret.