Ifølge politiet tyder meget på, at det er en indbrudstyv, der står bag drabet i Virum. Gerningsmanden er kommet til at lukke sit tøj inde i offerets bil.

Manden, der dræbte den 41-årige Heidi Abildskov i hendes villa i Virum, var efter alt at dømme en tyv. Og han var straks efter drabet så desperat, at han kom til at smække sit eget tøj - en dynejakke og et par kondibukser - inde i bagagerummet på sit offers sorte Mercedes 220 CDI.

Det offentliggjorde Nordsjællands Politi onsdag eftermiddag i håbet om, at billederne af morderens tøj kan give nye og afgørende henvendelser til opklaringsarbejdet, skriver bt.dk.

- Da vi undersøger bilen, finder vi i bagagerummet en sort dunjakke og et par lysegrå joggingbukser. Familien kender ikke noget til det tøj, og da der samtidig er blod på det, har vi en ret stærk formodning om, at det er gerningsmandens tøj, som han formentlig er kommet til at smække inde i bagagerummet, fortæller efterforskningsleder Henning Svendsen til bt.dk.

- Mange moderne biler låser jo automatisk, hvis ikke man sætter nøglen i tændingslåsen. Og bilnøglen lå i jakkelommen. Han er simpelt hen kommet til at smække bilnøglerne inde, siger han.

I selve bilen fandt politiet en gennemsigtig plastickasse med tyvekoster fra villaen på Frederiksdalsvej i Virum. Det drejer sig om tre bærbare computere, en ekstern harddisk, en mobiltelefon og en PlayStation.

- Det får os til at føle, at vi nu er kommet et motiv meget nærmere, når der har været en berigelseshensigt. Men hvordan det helt konkret opstår, at de kommer i kamp, det ved vi simpelt hen ikke endnu. Om hun måske har overrasket ham eller omvendt.

Ved de kriminaltekniske undersøgelser af bilen var det tydeligt, at gerningsmanden havde forsøgt at bryde bagagerummet op, efter at han havde smækket bilnøglerne og sit tøj inde.

- Han har brugt et bredt instrument, som formentlig stammer fra husets haveskur. Men vi ved endnu ikke nøjagtig hvilket instrument, tilføjer vicepolitiinspektør Henning Svendsen.

Ifølge politiet har Heidis morder efter sin fadæse med bilnøglerne formentlig været iklædt noget tøj fra villaen under sin flugt fra mordstedet. Det har dog endnu ikke været muligt at indkredse nærmere, hvilket tøj der er tale om.

Gerningsmandens tøj i bagagerummet var en sort dunjakke i størrelse Large og af mærket Original BUDDY Active Wear med to skrålommer. Bukserne beskrives som lysegrå joggingbukser, af mærket Leopard, str. 176 med bred, sort stribe og i den sorte stribe er der to smalle, gule striber.

Oplysninger om drabsmandens tøj eller andet af interesse for sagen til Nordsjællands Politi på 114.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.