Politiets efterforskere i aktion på hjørnet af Albertslundvej og Holsbjergvej i Albertslund. Her fjerner de en kødkniv i en plasticpose. Er det våbenet, der dræbte 39-årige Hafida Bourouih? (Foto: Henrik Brøndberg)
Politiets efterforskere i aktion på hjørnet af Albertslundvej og Holsbjergvej i Albertslund. Her fjerner de en kødkniv i en plasticpose. Er det våbenet, der dræbte 39-årige Hafida Bourouih? (Foto: Henrik Brøndberg) Foto: Henrik Brøndberg
Mandag kom det første gennembrud i eftersøgningen af Hafida Bourouih, som ikke er blevet set siden torsdag klokken 16.30. Men det giver ikke ligefrem grund til fornyet håb om at finde den 39-årige mor til to i live.

I en rabat på hjørnet af Albertslundvej og Holsbjergvej i Albertslund fandt en mand Hafidas pung, taske, nogle nøgler, sengetøj en kæmpe økse og en sav. Sammen med ejendelene lå desuden det, der kan vise sig at være mordvåbenet.

- Lige ved siden af lå der en kødkniv til køkkenbrug, siger vicepolitiinspektør hos Københavns Vestegns Politi, Charlotte Skovby, til BT.

Er der blod på den?

- Nej, det er ikke umiddelbart, lyder det kryptisk fra vicepolitiinspektøren. Men det makabre fund kan være et gennembrud i sagen og besvare spørgsmålet, som ligger hele Danmark på læben: Hvad er der sket med Hafida?

- Vi håber, at vi kan finde nogle fingeraftryk eller noget DNA på genstandene, som kan hjælpe os med at finde frem til, hvem der har smidt dem dér, siger Charlotte Skovby.

Svaret kommer dog ikke inden for det næste døgns tid.

- Men det er noget, der tager lidt tid at finde ud af for vores teknikere, understreger hun.

De fjernede også en kæmpe økse derfra, der var 3 politimænd alene der brugte halvanden time på at fotografere og pakke den sammen i en papirspose..Hafida Bourouih hentede sine børn på deres daginstitution i Glostrup klokken 16.30 i torsdags. Siden har ingen set kvinden, der ellers havde pakket sine kufferter og var klar til at rejse på ferie til Marokko med sine børn fredag. Da søsteren kom for at hente Hafida i hendes hjem, var hun forsvundet.

Lørdag blev Hafida Bourouihs 40-årige mand, som er af dansk oprindelse, fremstillet i grundlovsforhør sigtet for at have slået sin kone ihjel. Dommeren varetægtsfængslede i forbindelse med grundlovsforhøret manden i tre dage. Han nægter sig skyldig, men de nye spor bestyrker ifølge politiet mistanken mod ham.

- Det bekræfter vores mistanke om, at der er sket en forbrydelse, og vi synes, det bringer os tættere på at finde ud af, hvem der har begået forbrydelsen, siger Charlotte Skovby.

Er mistanken mod ægtemanden bestyrket på baggrund af det, der er fundet?

- Ja, det synes jeg, den er.

Hvorfor?


- Det kan jeg ikke udtale mig om på nuværende tidspunkt.
 
Vil I indstille til, at varetægtsfængslingen forlænges?

- Ja, det tror jeg bestemt, vi vil, men det er lige noget, vi skal tale med vores anklager om.

Hvor længe ønsker I varetægtsfængslingen forlænget?

- Det er op til dommeren, men mon ikke vores anklager anmoder om en forlængelse på fire uger? Jeg kan næsten ikke forestille mig andet, siger Charlotte Skovby.

Det er den længst mulige forlængelse af en varetægtsfængsling ifølge dansk lov. Ægtemanden fremstilles i Grundlovsforhør i dag klokken 13 - to timer før den tre dage lange varetægtsfængsling af ham udløber.


Politiets efterforskere i aktion på hjørnet af Albertslundvej og Holsbjergvej i Albertslund. En genstand er lagt i en plastikpose. (Foto: Henrik Brøndberg)Politiet arbejder med en teori om, at Hafidas mand dræbte hende mellem 16.30 torsdag og 20.45 fredag.

Men det bliver svært at få ægtemanden dømt, før Hafida er fundet - død eller levende. Derfor fortsætter Københavns Vestegns Politi den intensive eftersøgning i Glostrup, Ballerup, Værløse - og Albertslund, hvor kødkniven og Hafidas personlige ejendele blev fundet. Trods de nye spor har politiet ingen anelse om, hvor Hafida Bourouih er.

- Vi vil gøre alt for at finde hende, men hun kan ligeså godt være det ene sted som det andet. Han (ægtemanden, red.) kan have kommet hende ind i en bil og kørt så langt væk som overhovedet muligt, så vi bliver nødt til ikke at lægge os fast på et bestemt område, siger Charlotte Skovby.

Politiet eftersøger også vidner, som har set Hafida Bourouihs bil i tidsrummet efter hendes forsvinden. Torsdag aften eller nat blev ægtemanden set køre rundt i bilen med parrets to børn.

- Vi vil meget gerne høre fra alle, som har set bilen omkring Glostrup, Ballerup eller Værløse i timerne efter hendes forsvinden, siger Charlotte Skovby.

Det drejer sig om en mellemgrå/sølvfarvet Skoda Fabia 1.4 Me med registreringsnummer AJ 15 926.


Københavns Vestegns Politi efterlyser vidner, som har set Hafida Bourouihs mellemgrå/sølvfarvede Skoda Fabia i tidsrummet efter hendes forsvinden torsdag klokken 16.30. (Foto: Københavns Vestegns Politi)
Sideløbende med politiets efterforskning fortsætter også Hafida Bourouihs familie og venner med at lede efter hende. Sammen med mere end 200 frivillige har de ledt efter spor af den 39-årige mor til to siden lørdag - men indtil videre uden resultat.

Har du oplysninger i sagen, eller har du set bilen i tidsrummet efter Hafidas forsvinden torsdag klokken 16.30, kan Københavns Vestegns Politi kontaktes på telefon 114.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.