Familien til den 17-årige skoleelev, der blev stukket ned torsdag forstår ikke, hvorfor deres søn skulle dø.

Til Ekstra Bladet fortæller hans far Morten, at de er glade for alle de tilkendegivelser, de har modtaget efter tabet af deres søn. Men de bekræfter dem samtidig i, at sønnen Mads var vellidt af alle, og at det gør hans død ekstra uforståelig.

»Jeg kunne bedre forstå, hvis det var sket en fredag aften i bylivet, men hvordan kan det ske i frikvarteret, når han er i skole. Uanset hvilken kontrovers, der eventuelt skulle være gået forud, så berettiger det på ingen måde, det der skete. Mads kendte åbenbart de fyre, siden han var så godtroende at gå med dem. Han følte selvfølgelig, at man kunne snakke om tingene, men Mads blev likvideret. Det var en henrettelse,« siger han til Ekstra Bladet.

Læs også: En tunnel fyldt med tårer og tavshed: Familien sørger efter den forfærdelige tragedie

Politiet er tilbageholdende med at fortælle noget om motivet til overfaldet, men blandt kammeraterne i Hillerød bliver der talt om en uoverenstemmelse, som skulle være opstået under en fest sidste weekend.

»Jeg har ikke sovet i nat. Jeg ryster. Jeg kan ikke se længere frem end den næste time. Jeg tænker på Mads, men jeg tænker ligeså meget på hans tvillingsøster og på, hvordan vi bedst muligt kan hjælpe hende,« siger faderen.

Den unge mand blev angiveligt hentet af tre mænd, der kom ind på Hillerød handelsskole i et frikvarter. I en tunnel tæt på skolen trak en af de unge en kniv i hjertet på den 17-årige.

Få timer efter døde den 17-årige af sine kvæstelser.

Torsdag aften anholdt Nordsjællands Politi tre mænd på henholdsvis 16, 17 og 18 år.

Vagtchef Peter Olesen fra Nordsjællands Politi oplyste til bt.dk fredag morgen, at den ene af de tre anholdte er blevet løsladt i løbet af natten.

»Vi vurderer ikke, at at hans medvirken er af en sådan grad, at der er basis for at fremstille ham i grundlovsforhør,« siger han.