Sagen om forsvundne Madeleine McCann har været et mysterie siden den lille pige forsvandt under en ferie til Portugal i 2007.

Nu leder nye spor i sagen politiet direkte mod den dansk-tyske grænse.

En 43-årig tysker, der boede på en gård tre kilometer fra det sted i Portugal, hvor den lille pige forsvandt i 2007, er nemlig i politiets søgelys, og han boede på ferieøen Sild, syd for den dansk-tyske grænse.

JydskeVestkysten skriver, at den 43-årige mistænkte tysker 'Christian B' siden 1995 har boet ved Algarve i Portugal. Kort efter, at Madeleine McCann forsvandt, flyttede han dog tilbage til Tyskland og slog sig ned på øen Sild.

Siden solgte han sammen med en makker flere kilo hash og marihuana. Det gjorde han frem til 2008.

'Christian B' afsoner lige nu en fængselsstraf for voldtægt af en 72-årig amerikansk kvinde. Voldtægten fandt sted i samme feriekompleks, som Madeleine McCann forsvandt fra. Blot to år tidligere.

Den dag, Madeleine blev kidnappet, blev han set i byen i sin hvide varevogn. Mobildata beviser ligeledes, at den mistænkte befandt sig nær ferieanlægget ved Algarve på det tidspunkt.

Onsdag kom det frem, at den 43-årige tyske mand er mistænkt i den sagnomspundne sag om den forsvundne pige. Mistanken går angiveligt på, at 'Christian B' har misbrugt og dræbt den lille pige.

Tysk politi efterforsker sagen som en drabssag, mens Scotland Yard holder fast i at behandle sagen som en forsvindingssag, forlyder det.

Forældrene til Madeleine siger, at den tyske efterforskning kan vise sig at være den vigtigste udvikling i 13 år.

Tyske medier skriver, at 'Christian B' også er under efterforskning i forbindelse med en femårig, tysk piges forsvinden. Pigen, Inga, forsvandt fra en familiefest i 2015 og er aldrig blevet fundet.

Ifølge tyske Der Spiegel har 'Christian B' 17 domme i sin straffeattest. Allerede i 1993 blev han idømt to års fængsel.