Den 67-årige Finn Petersen fra Korsør har fået sit hus ransaget fem gange i jagten på den 18-årige forsvundne Emilie Meng. Ingen af gangene er Emilie eller nogen spor efter hende blevet fundet, og politiet har flere gange meldt ud, at Finn Petersen ikke er mistænkt.

Men nu er han blevet sigtet i sagen, oplyser Finn Petersen selv til BT.

»Den dommerkendelse, der blev skrevet i mandags for, at de kunne ransage mit hus, betyder jo, at der nu er en sigtelse, selvom politiet har stået i medierne og sagt, at der ikke er noget at komme efter.«

Politiet har flere gange udtalt til både BT og andre medier, at Finn Petersen end ikke er mistænkt i sagen om Emilie Mengs forsvinden. Senest torsdag i en pressemeddelelse.

»Efter vores omfattende ransagninger på flere adresser på Tårnborgvej i Korsør i mandags, er det politiets klare opfattelse, at der ikke længere er grundlag for at opretholde mistanken mod beboerne i de ransagede huse,« sagde politiinspektør Kim Kliver.

Politiet bekræfter dog over for BT, at der er en sigtelse.

»Sigtelsen er jo den formelle del i forbindelse med kendelsen, og derfor har han også fået en sigtelse,« siger politiinspektør Kim Kliver til BT og henviser til ransagningskendelsen af Finn Petersens hus.

For flere uger siden fortalte politiet til BT, at Finn Petersen ikke var mistænkt efter den fjerde ransagning, og alligevel har de nu udført den femte ransagning. Denne gang med en dommerkendelse - de andre gange er den 67-årige selv gået med til at få gennemsøgt sit hus på Tårnborgvej. Blandt andet med varmefølere for at lede efter Emilie i skjulte rum.

En sigtelse er noget alvorligere end en mistanke, fordi den er formel. Den foreligger, når både bevismateriale, vidneudsagn og indicier gør, at politiet formulerer en mistanke mod en bestemt person for at have begået en forbrydelse. Og der skal være en rimelig grund til mistanken.

Derfor kan Finn Petersen godt være renset for mistanke efter ransagningen mandag, men de oplysninger, politiet har ligget inde med op til ransagningen, må altså have været så alvorlige, at de har valgt at sigte Finn Petersen og denne gang gå ind i hans hus med en dommerkendelse, hvilket også betyder, at han ikke ville kunne modsætte sig ransagning.

De oplysninger er både ifølge pensionisten selv og politiet, at han er blevet anmeldt, fordi anmelderne mener at have hørt råb og lyde fra en muligt indespærret person. Men det fandt politiet altså ikke spor af under ransagningen.

Men en sigtelse betyder også, at Finn Petersen nu har nogle rettigheder, som han ikke tidligere har haft som det mere uformelle 'mistænkt'.

For eksempel kan man få beskikket en advokat af det offentlige og har ret til ikke at udtale sig.

Og det betyder, at Finn Petersen nu fra mandag af har fået en advokat, og det er han meget lettet over.

»Det er selvfølgelig rart, for det er ikke sjovt at stå med de her ting alene, når ikke man er jurist, for jeg er bare en helt almindelig håndværker, så det er rigtig dejligt, og han har også mulighed for at få adgang til papirerne i sagen, så han har en chance for at hjælpe,« siger Finn Petersen.

Kim Kliver understreger også, at sigtelsen giver nogle rettigheder.

»En sigtelse gør også, at han har den fornødne retssikkerhed.«

Kim Kliver vil ikke kommentere på, om sigtelsen er frafaldet, men ifølge Finn Petersen er han stadig sigtet, og han skal nu mødes med sin advokat.