Luxembourgs politi efterforsker, hvordan den mistænkte bombemand har fået fat i et falsk pas, og om politiet kender til ham, oplyser landets udenrigsminister.

Luxembourgs politi er gået i gang med en efterforskning af, hvordan den mistænkte bombemand i København er kommet i besiddelse af et falsk pas fra Luxembourg, og om politiet i landet kender til manden.

Det oplyser Luxembourgs udenrigsminister, Jean Asselborn, til Ritzau forud for et udenrigsministermøde i Bruxelles mandag.

- I går fik jeg at vide, at personen sagde, at han var fra Luxembourg, at han havde et pas, og at han talte fransk, men jeg ved nu, at det er stjålet, så politiet i Luxembourg skal undersøge, hvordan det er sket, og om vi kender ham, siger Jean Asselborn.

Han understreger, at sagen langt fra er fuldt opklaret, og at det slet ikke er sikkert, at der er tale om en person fra Luxembourg.

- Jeg har hørt, at en talsmand fra jeres politi siger, at det kan være en terrorisme, men intet er bevist endnu. Jeg ved, at vores politi arbejder sammen med jeres politi, og at belgierne også er i gang, så vi må vente og se, siger Jean Asselborn.

Han fortæller videre, at han vil bruge dagens møde i Bruxelles til at snakke med Lene Espersen om, hvad der sker i sagen.

Tidligere mandag oplyste en talskvinde fra det belgiske politi over for Ritzau, at man fortsat er i gang med at undersøge den mistænktes forbindelser til Danmark, og at man håber at have nyt i sagen inden for de kommende to døgn.

Det danske politi har endnu ikke bekræftet, at den mistænkte var i besiddelse af et falsk pas fra Luxembourg, da han blev anholdt. Politiet oplyser dog, at manden har brugt tre falske identiteter under sit ophold i Danmark.

/ritzau/