Peter Lundin har fået nok - af Peter Lundin. Den livstidsdømte morder har skiftet navn. Peter Lundin hedder nu Niels Schaftner.

Han nægter at modtage post i sit gamle navn og har også fået navne- og adressebeskyttelse hos Folkeregisteret - selvom det ikke er nogen stor hemmelighed, at den tredobbelte drabsmand afsoner sin straf i Anstalten ved Herstedvester.

Peter Lundin er en flittig brevskriver, der især korresponderer med de kvinder, der har forgabt sig i drabsmanden. Men al post, der kommer til Herstedvester under hans gamle navn, bliver returneret til afsenderen med stemplet »adressaten ukendt«.

Opringninger til Anstalten ved Herstedvester om, hvordan man så kommer i kontakt med Peter Lundin, besvares blot med, at der ikke findes nogen indsat i fængslet med dét navn.

Men Peter Lundin er ikke blevet flyttet til et andet fængsel. Han »gemmer« sig blot under sit nye navn. Peter Lundins nye fornavn er næppe tilfældigt valgt.

Peter Lundin har taget samme fornavn som de to efterforskningsledere på Lundin-sagen: kriminalinspektør Niels Larsen og vicekriminalinspektør Niels Kjøller. Efternavnet Schaftner er Peter Lundins mors fødenavn.

Den 59-årige tyskfødte Anna Schaftner Lundin blev myrdet af sin søn den 7. april 1991 i familiens hus i Maggie Valley i North Carolina. Peter Lundin pakkede liget ind i plastsække og kørte det 800 kilometer til en strand, hvor han begravede sin mor.

Liget blev først fundet syv måneder senere - og der gik endnu et halvt år, før Anna Schaftner blev identificeret. Peter Lundin fik 20 års fængsel for drabet. I en appelret blev straffen sat ned til 15 år, og han blev løsladt efter syv år og udvist til Danmark i sommeren 1999.

Kriminalinspektør Niels Larsen, der nu er blevet chef for kriminalpolitiet i Gladsaxe, vil ikke kommentere Peter Lundins valg af nyt fornavn.

Peter Lundins far, Ole Lundin, der netop er blevet tiltalt for tyverier fra den myrdede Marianne Pedersens hus på Nørregårdsvej i Rødovre, har også skiftet det belastende efternavn ud.

Han er flyttet til hemmelig adresse fra klubværelserne på Strandvejen, hvor politiet fandt tyvekosterne fra Marianne Pedersens hus samt en blodig økse og savklinger, der var brugt til parteringen af Marianne Pedersen og hendes to sønner Brian og Dennis.