Den firdobbelte morder Peter Lundin føler sig krænket over udtalelser, som Dansk Folkepartis formand Pia Kjærsgaard fremsatte mod ham i Go'Morgen Danmark. Nu kræver han 100.000 kroner.

'En modbydelig massemorder'. Sådan beskrev Dansk Folkepartis formand Pia Kjærsgaard den firdobbelte morder Peter Lundin i et interview i Go'Morgen Danmark på TV2 den 19. november sidste år.

Det har tilsyneladende vakt harme hos Peter Lundin, der nu officielt hedder Bjarne Skounborg.

Han kræver nu 100.000 kroner af Pia Kjærsgaard for injurier, skriver tv2.dk.Via sin advokat Peter Hjørne har Peter Lundin sendt et brev til Pia Kjærsgaard, hvor han skriver at han vil stævne hende såfremt kravet ikke mødes.

Det får dog ikke Dansk Folkeparti til at tøve.

Ønsker Pia K. straffet
- Selvfølgelig vil vi ikke sige undskyld til en barnemorder, og selvfølgelig vil vi ikke imødekomme kravet på de 100.000 kroner, siger Dansk Folkepartis pressechef Søren Søndergaard til TV2. Han har ikke yderligere kommentarer så længe partiet ikke har modtaget en stævning.

Udover kravet om de 100.000 kroner, ønsker Peter Lundin også Pia Kjærsgaard straffet.

Derfor har han via foreningen Krims Retshjælp sendt sagen til Københavns Politi, hvor de opfordrer politiet til at anmelde Pia Kjærsgaard for hendes udtalelser efter straffelovens § 267 - æreskrænkelse. En paragraf, der kan give op til fire måneders fængsel.

Selv sidder Lundin i Statsfængslet Østjylland på en livstidsom.

Føler sig ikke selv afstumpet
Lundin forklarer i et brev til Station 2, at han er meget såret over Pia Kjærsgaards kommentarer i Go' Morgen Danmark.

- Jeg føler, at jeg må få bragt orden i tingene, skriver han.

Selv om Peter Lundin har fire drab på samvittigheden: Ét i USA, tre i Danmark, vil han ikke finde sig i, at blive kaldt afstumpet, som er et af de ord Pia Kjærsgaard brugte om ham i Go'Morgen Danmark.

- At sige, at jeg er afstumpet, er som at sige, at Pia Kjærsgaard er udansk, skriver han i brevet til Station 2.