Seriemorderen Peter Lundin sidder i fængsel på livstid for drabene på Marianne Pedersen og hendes to sønner Brian og Dennis.

Men selv om indsatte i de lukkede danske fængsler ikke har adgang til internettet, har den berygtede morder alligevel en profil på Facebook, hvor han poster opslag og udgiver en podcast.

I dokumentarserien 'Forelsket i en morder' kommer det frem, at Peter Lundin er aktiv på sociale medier ved hjælp af personer uden for fængslet.

Peter Lundin har taget navneforandring flere gange. Først kaldte han sig Bjarne Skounborg, og siden ændrede han navn til Thomas Kristian Olesen. Profilen på Facebook er oprettet i et helt fjerde navn, og selv om han ikke har noget profilbillede, fremgår det tydeligt, at det er Peter Lundin, der står bag.

Morderen Peter Lundin, februar 2002.
Morderen Peter Lundin, februar 2002. Foto: ANNETT BRUHN
Vis mere

Profilen blev oprettet helt tilbage i 2018, og i januar 2020 blev der opslået en stilling som administrator af Facebook-profilen. I jobopslaget loves der 'god indtjening' og 'en dynamisk arbejdsplads'.

'Dit job vil navnlig omfatte: at modtage et opkald fra din leder og endvidere administrere beskeder/opgaver på Facebook,' lyder det i opslaget.

Sidenhen er der udkommet en lang række skriftlige opslag og lydfiler, der omhandler vilkårene i de danske fængsler. Lydfilerne bliver omtalt som 'podcast' og består af lange enetaler, hvor Peter Lundin med sit karakteristiske dansk-amerikanske accent agiterer for bedre vilkår i fængslerne.

Han mener blandt andet, at indsatte skal have bedre uddannelsesmuligheder, adgang til internettet og deres egen personlige mailadresse. Profilen bliver dog også brugt til at søge nye bekendtskaber, der kan komme på besøg i fængslerne.

Den 25. juni udsendte morderen en åben invitation til middag og debat:

»Desuden byder jeg på lækre hjemmelavede retter (det er helt tilladt i danske fængsler for indsatte at lave mad til besøgende) samt at beværte gæster udefra. Et sådant besøg er identisk med et besøg på en eksklusiv cafe, hvor der skal reserveres tid,« skriver han og ledsager opslaget med en smiley.

På Facebook-profilen ligger der kopier af anmodningsblanketter til besøg og telefonsamtaler med Thomas K. Olesen, forsynet med Peter Lundins cpr-nummer.

»Glæder mig til at høre fra dig!« skriver han.

Lundin-sagen. Peter Lundin føres ud af Østre Landsret efter domsafsigelsen torsdag 15. marts 2001. Peter Lundin fik livsvarigt fængsel for drabene på Marianne Pedersen og hendes to sønner. Dommen var enstemmig. (Foto: KELD NAVNTOFT/SCANPIX NORDFOTO 2001)
Lundin-sagen. Peter Lundin føres ud af Østre Landsret efter domsafsigelsen torsdag 15. marts 2001. Peter Lundin fik livsvarigt fængsel for drabene på Marianne Pedersen og hendes to sønner. Dommen var enstemmig. (Foto: KELD NAVNTOFT/SCANPIX NORDFOTO 2001) Foto: KELD NAVNTOFT
Vis mere

I en lydfil fortæller Peter Lundin på engelsk, at han har haft mange besøgende og telefonopkald gennem de mere end 20 år, han har siddet i fængsel.

»Jeg har haft hundredvis af besøg. Jeg har talt i telefon titusindvis af gange med mange, mange hundrede forskellige mennesker,« siger morderen.

Han fortæller, at 'podcasten', som han kalder lydfilerne, bliver optaget ved, at han ringer til en ven og indtaler en besked på vedkommendes telefonsvarer. Personen i den anden ende lægger herefter indslaget på Facebook og skriver et opslag på det sociale medie.

B.T. ville gerne have spurgt Kriminalforsorgen, hvorfor landets mest berygtede morder får lov til at have en Facebook-profil. En pressemedarbejder oplyser imidlertid, at Kriminalforsorgen af hensyn til tavshedspligten ikke udtaler sig om konkrete indsatte.